Symphony SoldierNimi Symphony Soldier Omistaja Sanchez, VRL-10533
Rotu Hannover Maahantuoja Creg Glasgow, USA
Skp, Säkä Tamma, 165cm Rekisterinumero VH13-011-0349
Väri Punarautias Painotus, ko Esteratsastus, 160cm
Syntymäaika 09.06.2012   (6v. 09.12.2012) Saavutukset ei vielä saavutuksia


Tamma on ehdottomasti yksi tallin mukavimmista hevosista. Se ei turhaan ole saanut lempinimekseen Symppis, vaikka se oikeaan nimeen sopiikin. Mieti, jos tammalla olisi sellainen lempinimi ja se osoittautuisikin todelliseksi hirviöksi? Onneksi niin ei tosiaan käynyt. Symppis on välillä melko hupsu tytöntyllerö ja saattaa itsensä välillä mitä eriskummallisimpiin tilanteisiin. Se tulee mainiosti toimeen tallin muun poppoon kanssa ja ratsastettaessa se käyttäytyy kuin sotilaskurin mukaan. Tammaa on sanottu helpoksi tapaukseksi, mutta joskus on myös kivaa vaihtelua omistaa vähän rauhallisempi hevonen.

Symppiksen hoitaminen on rentoa ja mukavaa puuhaa. Harjaus ja muut hoitotoimenpiteet voi suorittaa kuin vettä vaan samaan aikaan, kun tamma uinuu turpa lattiassa. Tamman voi laittaa kuntoon karsinassa eikä sen kiinnittäminen ole välttämätöntä, sillä se aina kököttää paikoillaan. Toki tamma tykkää huomiosta, oli se sitten pelkän paijauksen tai herkkupalojen merkeissä. Suitsien laittaminen voi toisinaan olla hieman hankalaa, jos tamma on jämähtänyt täysin paikoilleen eikä meinaa nostaa päätänsä maanrajasta.

Tammalla on raudanlujat hermot, kun sen kanssa työskentelee. Se hermostuu tuskin koskaan ja on kaiken kaikkiaan erittäin luotettava ratsu. Se tottelee ratsastajaansa kaikessa heti eikä kohta. Se kulkeekin yleensä kuin juna kiskoillaan eli suoraan sinne, minne sen halutaan menevän. Tamma on parhaimmassa elementissään, kun se pääsee estekentälle. Symppis on rohkea hyppääjä eikä sille tuota sen ketteryyden takia ongelmia jyrkemmätkään käännökset. Tamman askellus on varmaa, joten se on ehdoton luottovalinta myös aloittelevalle esteratsastajalle! Symppis on suorastaan täyden kympin esteratsu.Sukutaulu

Isä
Whisper War evm
hann, 167cm, m
Isän isä
Interloper evm
hann, 166cm, m
Isän isän isä
Risky Business evm
Isän isän emä
Angel With a Shotgun evm
Isän emä
Diamonds Are Forever evm
hann, 160cm, trt
Isän emän isä
Forever Is a Long Time evm
Isän emän emä
Safety Zone evm
Emä
Vegas Skies evm
hann, 159cm, prt
Emän isä
Intoxicated GER evm
hann, 161cm, rt
Emän isän isä
High Hopes in Velvet Ropes evm
Emän isän emä
Trading Yesterday evm
Emän emä
That '70s Song evm
hann, 162cm, prn
Emän emän isä
The Cab evm
Emän emän emä
Living Louder evm


i. Hieno, musta hannoverori, Whisper War on varmasti tunnettu sen näyttelymenestyksen ansiosta Euroopassa. 167cm korkea ori on kantakirjattu I-palkinnolla ja jalostuspuolella se onkin todella kysytty. Ei orin meriitit kuitenkaan pelkkiin näyttelykehiin ole jäänyt. Se kilpaili menestyksekkään uran esteratsastuksen parissa kotimaassaan Saksassa. Aina kasvattajansa luona asuneelle orille hankittiin huippukilpailija ja -valmentaja, joiden kunniaksi voidaan ratsupuolen menestys laittaa. Whisper War on nimittäin luonteeltaan melko äkkipikainen ja sähäkkä, ja jonka maastakäsinhallintaan tarvitaan vähintäänkin pari ihmistä kerralla. Tähän mennessä ori on jättänyt jälkeensä kolmisenkymmentä jälkeläistä, joista jotkut ovat pärjänneet upeasti esteratsastuksessa, mutta joista jotkut orijälkeläiset on täytynyt ruunata nopeasti niiden hankalan luonteen takia.

ii. Whisper Warin tavoin myös Interloper oli ylväs musta hannoverori. Pojalleen ihailtavan rakenteensa periyttänyt ori oli itsekin palkittu monissa kissanristijäisissä, mutta myös kotimaansa Saksan kaikista arvokkaimmissa tilaisuuksissa. Kantakirjaan orille merkittiin I-palkinto. Interloper jäi eläkkeelle kansainvälisiltä esteradoilta jo varhaisessa yhdeksän vuoden iässä. Belgiassa sattuneen tapaturman jäljiltä orin vasemman takajalan jänne ei koskaan parantunut, eikä ori näin ollen koskaan tehnyt paluuta. Omistaja oli kuitenkin tyytyväinen, sillä olihan ori hieno pihakoriste, puhumattakaan lupaavan siitosorin uran alusta. Interloper periytti parillekymmenelle jälkeläiselleen hieman hermoheikkoa luonnetta, mutta samalla ihailtavaa rakennettaan.

iii. Tummanruunikko hannoverori Risky Business sai nimensä englantilaisen omistajansa epävarmuuden mukaan: orin vanhemmat eivät nimittäin olleet mitään kiiltokuvahevosia, jotka olisivat menestyneet kilparadoilla. Rickystä koulittiin kuitenkin melko varma suorittaja ja se pärjäsinkin esteillä suhteellisen hyvin. 168cm korkea ori hyppäsi Englannin radoilla 120cm korkeita esteitä ja saipa se alleen myös muutaman startin kenttäratsastuksessa. Jälkeläisiä orille jäi jälkeen yhdellä kädellä laskettava määrä, ja joiden kilpaurat olivat hyvin vaihtelevia. Kaupaksi orin jälkeläiset kuitenkin menivät!

iie. 170cm korkea Angel With a Shotgun oli tammamaisen ärhäkkä, mutta samalla luotettava estetykki. Jäädessään eläkkeelle 16-vuotiaana, kulomusta hannovertamma oli ehtinyt kiertää Grand Prix-tason esteratoja niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa voittaen melkein kaiken mahdollisen olympiakullasta MM-kultaan. Tamma asui Englannissa suurella siitostallilla, joten luonnollinen uranvaihdos oli tietenkin siitostammaksi. Tämä tapahtui kuitenkin vasta parin vuoden päästä, sillä tamman omistaja halusi antaa sille kunnon levon ennen varsojen kaitsemista. Tamma sai kahdeksan kaunista varsaa, joista vain yksi ei ollut musta.

ie. Tummanrautias hannovertamma Diamonds Are Forever oli diiva isolla D:llä. Välillä tuntui, ettei tammalle kelvannut yhtikäs mikään: se vain murjotti karsinassaan ja käänsi peräpäänsä ovelle päin. Diiva, myös siis lempinimeltään eikä pelkästään käytökseltään, onnistui kuitenkin hurmaamaan kun sille tuulelle sattui. Saksassa asunut tamma kilpaili satunnaisesti rataesteillä hypäten noin metrin korkuisia ratoja. Tamman mielenaloja ei kuitenkaan osattu ennustaa, joten tulokset vaihtelivat melko reippaasti. Tamman omistaja oli hyvin skeptinen varsottamisen suhteen, sillä hän ei halunnut samanlaisia tapauksia lisää. Loppujen lopuksi Diiva sai kaksi orivarsaa, joista toinen on ruunattu.

iei. Forever Is a Long Time oli mustanpuhuva 165cm korkea hannoverori, joka oli "siunattu" macholla luonteella. Orin tarhaamiseen tarvittiin välillä kolmekin ihmistä, sillä se usein pisti show'n pystyyn keskellä sveitsiläistallin pihamaata. Omistaja oli kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, ettei oria ruunattaisi, koska sen jälkeläisille olisi vielä kysyntää. Kaiken lisäksi ori menestyi äärettömän hyvin esteratsastuksessa. Omistajan rahavainu piti paikkansa, sillä orin jälkeläiset olivat hyvin kyvykkäitä, vaikka toisinaan melko rauhattomiakin, tapauksia. Orin kumppaneiksi pyrittiin valitsemaan rauhallisia ja selväpäisiä tammoja tasoittamaan luonnevivahteita.

iee. Pienikokoinen, vain 155cm korkea hannovertamma Safety Zone oli sveitsiläisen kasvatustallin ylpeys. Vaaleanpunarautiaan tamman kilpailu-uran meriitit puhuivat puolestaan, sillä se oli voittanut miltei kaiken mahdollisen voitettavissa olevan. Myöhemmin siitostammaksi siirtyessään oritarjouksia tulvi ovista ja ikkunoista ja varsojen ostajia löytyi jonokaupalla oven takaa. Tamman omistaja sai siis vapaasti valita parhaimmat tarjoukset. Varsoja tamma pyöräyttikin huimat kaksitoista. Ihmisiä miellytti tammassa meriittien lisäksi sen estehevoselle epätyypillisen kuuliainen ja rauhallinen luonne.


e. Vegas Skies muistuttaa paljon luonteeltaan sekä ulkonäöltään Symphonya. Lempeä punarautias tamma on kuitenkin yllättävän "pienikokoinen": vain 159cm korkea. Pienuus ei kuitenkaan ollut minkään sortin haitta esteratsastuksessa, sillä tamma peittosi kanssakilpailijansa nopeudellaan ja ketteryydellään. Erityisen hyvä se olikin aikavertailuluokissa. Nykyään eläkepäiviään viettävä Vegas on nimensä mukaisesti kotoisin Yhdysvaltojen Las Vegasista. Tamman omistaja on vaihtunut muutamaan otteeseen, mutta tamma asuu edelleen Yhdysvalloissa. Kotimaan kilparatojen jälkeen tamma siirtyi siitostammaksi ja on tähän mennessä jättänyt jälkeensä 8 hyvin menestynyttä jälkeläistä, joista Symphony Soldier on tamman kolmas varsa.

ei. Huliviliksikin kutsuttu rautias hannoverori Intoxicated GER oli mieleenpainuva tapaus. Orin meno vaikutti siltä kuin sillä olisi ollut syntymähumala, jonka takia se kohelsi vähän enemmän kuin muut sen kotitilan oriit. Keskittymisvaikeuksista kärsivä ori oli kuitenkin tottelevaisuutensa puolesta kelpo esteratsu. Sen kilpauran kohokohtiin kuului muutama arvokas sijoitus suuremmissa saksalaisissa kilpailuissa, mutta kärkipaikalla se ei koskaan komeillut. Kriittisissä tilanteissa haalitut sijoitukset nostivat orin jalostusarvoa, sillä vaikka sen muu suku oli pärjännyt hyvin, ei orin oma kyvykkyys vakuuttanut monia. Intoxicated GER sai kuitenkin muutamia tammatarjouksia ja jälkeläisiä sillä on yhteensä viisi.

eii. Yhdysvaltalainen 170-senttinen ruunikko hannoverori High Hopes in Velvet Ropes nimettiin omistajansa suurten haaveiden mukaan. Tosin suorittajasuvusta peräisin oleva ori täytti tehtävänsä kilpahevosena mukisematta. Vauhdikas ori pärjäsi kotimaansa estekilpailuissa tasaisesti ja kilpaili muutamaan otteeseen myös Euroopan suurkilpailuissa. Orin pitkä ura sai onnistuneen päätöksen sen ollessa 15-vuotias, kun sen omistajalle myönnettiin erityinen kasvattajapalkinto juuri tämän orin ja sen suvun, jossa näkyi saman kasvattajan työtä, perusteella. Orin jalostusarvo ja kysyntä kohosivat huimasti ja se saikin monen monta jälkeläistä.

eie. Trading Yesterday eli harvinaisen epätavallisen elämän kilparatsuksi. Vaaleanrautias hannovertamma asui pienessä etelä-saksalaisessa kylässä eikä sen kotitalli välttämättä ollut ihan kaikkien EU-direktiivien mukainen. Siitä huolimatta se eli hyvin onnellisen elämän ja sillä oli yleensä mahdollisuus laiduntaa koko kesä. 164 senttimetriä korkea tamma kiersi ympäri Saksaa hyppäämässä 140cm korkeita ratoja. Kilpailutahti ei kuitenkaan ollut kovin tiheä, minkä takia se ei ehtinyt haalimaan monia sijoituksia. Tamma astutettiin muutaman kerran ja ensimmäisellä varsomiskerralla se sai kaksoset! Toinen kaksosista jätettiin kotitilalle ja muut saivat hyvät kodit lähiseudun kilpatalleilta.

ee. Hannovertamma That '70s Song oli rempseä tapaus, jonka kanssa ei aika käynyt pitkäksi, ei sitten millään. Punaruunikko tamma oli pienen vegasilaisen ratsastuskoulun suosituin hevonen, sillä se hyppäsi 130cm korkeita ratoja ja taitoi kouluratsastuksessakin vaativan B:n tasolle. Ratsastuskoulun omistaja onneksi tiesi, millainen hevonen hänellä seisoi tallissa. Sentille palkattiin jossain vaiheessa ammattikisaaja, joka kilpaili sillä pääosin esteillä paikallisissa kilpailuissa. Tamma menestyi mukavasti, minkä takia omistaja halusi tammasta itselleen muutaman varsan. Lopulta omistajalle itselleen jäi vain yksi tammavarsa, sillä ostajaehdokkaita siunaantui aivan yllättäen. Sentin varsoista maksettiinkin pitkä penni.

eei. Jos stereotyyppinen "jenkki" pitäisi ilmentää hevosen muodossa, olisi The Cab ollut siihen sopiva valinta. Ratsastajalleen aina uskollinen tummanruunikko hannoverori oli kiiltävine karvoineen hyvin kilpailuhenkinen esteratsu. New Yorkin laitamilla olevalla siitostallilla asunut ori oli yksi tallin silmäteristä ja lellikkihepoista, eikä syyttä: ori rohmusi maan suurimmista kilpailuista palkinnot miltei aina osallistuessaan. 166 senttimetriä korkealla orilla oli kysyntää myös jalostusmarkkinoilla, aina Eurooppaan saakka, ja lopulta sille kertyikin huima määrä jälkeläisiä, joista jokainen oli varma suorittaja esteillä.

eee. Koko Symphony Soldierin emälinja on kotoisin Las Vegasista, eikä tähän tee poikkeusta hannovertamma Living Louder. Ruunikko 168cm korkea tamma oli esteratsu suoraan kiiltävistä valokuvista. Tammalla oli uskomaton kapasiteetti ja ketteryys esteratsastukseen, jossa se kilpailikin kiitettävän pitkään. Se starttasi muutaman kerran myös maastoesteillä, mutta pienen kompuroinnin takia ei omistaja halunnut ottaa riskejä tamman loukkaantumisen suhteen. Kilpauransa jälkeen tamma myytiin Kanadaan, jossa se vietti loppuelämänsä harrastehevosena. Living Louder sai vain yhden varsan, joka syntyi jo Yhdysvalloissa ja jäi tamman entiselle omistajalle, vaikka tamman varsoille olisi varmasti ollut vientiä.


Jälkeläiset

Syntynyt Skp Virallinen nimi Isä Omistaja Saavutukset
24.10.2013 Ori Boneyard LIN Pick Up The Bones Sanchez +50 ERJ sijoitusta
02.02.2014 Tamma Solitaire Symphony LIN Nexus W Sanchez -
03.03.2014 Ori Soldier of Fortune LIN Nexus W Natalia -
09.04.2014 Tamma Serenity Warrior LIN Genießbar Dü Reprobate -


Kilpailut

Kalenteriin merkitään vain sijoitukset.

ERJ sijoituksia 71

07.11.13 - 160cm - 1 / 30 - West Coast Warmbloods
08.11.13 - 160cm - 5 / 30 - West Coast Warmbloods
09.11.13 - 160cm - 5 / 50 - Zurück
11.11.13 - 160cm - 1 / 30 - Navelina
12.11.13 - 160cm - 4 / 30 - Dark Side Trakehners
12.11.13 - 160cm - 5 / 30 - Dark Side Trakehners
14.11.13 - 160cm - 3 / 30 - Dark Side Trakehners
15.11.13 - 160cm - 1 / 30 - Navelina
18.11.13 - 160cm - 5 / 30 - Navelina
19.11.13 - 160cm - 7 / 50 - Mewian Welsh
20.11.13 - 160cm - 1 / 20 - Susiraja
23.11.13 - 160cm - 5 / 30 - Navelina
23.11.13 - 160cm - 3 / 30 - Navelina
27.11.13 - 160cm - 4 / 40 - Cirion Stud
28.11.13 - 160cm - 4 / 30 - Rêve de Haussea
28.11.13 - 150cm - 2 / 30 - Heartland
29.11.13 - 160cm - 2 / 48 - Zurück
29.11.13 - 150cm - 5 / 30 - Heartland
01.12.13 - 150cm - 4 / 30 - Heartland
04.12.13 - 160cm - 2 / 30 - Skurvash
04.12.13 - 160cm - 3 / 40 - Joogin Suomalaiset
05.12.13 - 160cm - 4 / 40 - Joogin Suomalaiset
05.12.13 - 160cm - 2 / 40 - Joogin Suomalaiset
05.12.13 - 160cm - 2 / 40 - Cirion Stud
05.12.13 - 160cm - 3 / 40 - Cirion Stud
06.12.13 - 160cm - 1 / 40 - Cirion Stud
06.12.13 - 160cm - 3 / 30 - Keskeneräinen
07.12.13 - 160cm - 3 / 30 - West Coast Warmbloods
07.12.13 - 160cm - 5 / 30 - West Coast Warmbloods
08.12.13 - 160cm - 4 / 40 - Joogin Suomalaiset
09.12.13 - 160cm - 2 / 30 - Navelina
09.12.13 - 160cm - 7 / 50 - Jadessa Warmbloods
10.12.13 - 160cm - 4 / 50 - Jadessa Warmbloods
10.12.13 - 160cm - 2 / 50 - Jadessa Warmbloods
10.12.13 - 160cm - 3 / 30 - West Coast Warmbloods
10.12.13 - 160cm - 4 / 40 - Joogin Suomalaiset

 

11.12.13 - 160cm - 1 / 40 - Cirion Stud
12.12.13 - 160cm - 1 / 30 - Navelina
12.12.13 - 160cm - 2 / 40 - Joogin Suomalaiset
13.12.13 - 160cm - 5 / 40 - Joogin Suomalaiset
14.12.13 - 160cm - 5 / 30 - Rêve de Haussea
14.12.13 - 160cm - 3 / 30 - West Coast Warmbloods
14.12.13 - 160cm - 3 / 28 - Keskeneräinen
14.12.13 - 160cm - 2 / 30 - Zurück
16.12.13 - 160cm - 3 / 30 - Zurück
16.12.13 - 160cm - 5 / 30 - Navelina
16.12.13 - 160cm - 1 / 30 - Sherlock Horses
16.12.13 - 160cm - 3 / 30 - Rêve de Haussea
17.12.13 - 160cm - 5 / 40 - Joogin Suomalaiset
19.12.13 - 160cm - 1 / 30 - Rêve de Haussea
19.12.13 - 160cm - 1 / 40 - Tackleberry
20.12.13 - 160cm - 5 / 30 - Cirion Stud
20.12.13 - 160cm - 3 / 30 - Clueless
21.12.13 - 160cm - 3 / 30 - Clueless
21.12.13 - 160cm - 3 / 40 - Tackleberry
22.12.13 - 160cm - 3 / 40 - Tackleberry
23.12.13 - 160cm - 4 / 40 - Tackleberry
23.12.13 - 160cm - 2 / 18 - Graft Stallions
24.12.13 - 160cm - 6 / 40 - Solo
24.12.13 - 160cm - 5 / 30 - Cirion Stud
25.12.13 - 160cm - 1 / 30 - Clueless
27.12.13 - 160cm - 2 / 40 - Solo
28.12.13 - 160cm - 2 / 40 - Solo
29.12.13 - 150cm - 3 / 100 - Sonic Warmbloods
30.12.13 - 160cm - 1 / 50 - Rêve de Haussea
31.12.13 - 160cm - 1 / 40 - Solo
02.01.14 - 160cm - 2 / 40 - Solo
02.01.14 - 160cm - 6 / 40 - Solo
04.01.14 - 160cm - 2 / 50 - Rêve de Haussea
05.01.14 - 160cm - 4 / 50 - Rêve de Haussea
30.04.14 - 160cm - 30 / 315 - Solo (ERJ Cup)

Valmennukset ja päiväkirja

31.12.2013 - päiväkirja

Satulavyön viimeinen kiristys, vuoden viimeinen kilpailu. Ratsastajan syvä huokaus, silmät kiinni ja viimeinen mielikuvaharjoitus. Ohjat tiukasti käteen, satulaan nousu käytävällä. Kovaäänisistä tulee kuulutus: "Sanchez ja hänen tammansa Symphony Soldier!". Tamma lähtee liikkeelle painoavuilla. Kun yleisö huomaa meidän saapuvan kentälle, se ratkeaa välittömästi suosionosoituksiin. He osaavat jo odottaa meiltä varmaa suoritusta. Kun rataamme on jäljellä enää pari estettä, jännitys yleisössä on melkein käsin kosketettavissa. Viimeinen este on harmiton okseri, johon monet ratsastajat ovat sortuneet ja tiputtaneet takimmaisen puomin. Kolme laukka-askelta, ponnistus, jousto, liihotus ja yli. Me emme tuota pettymystä. Katsojat heräävät taas henkiin ja meteli on hyvin äkkinäinen äsken vallinneeseen tunnelmaan. Jätimme taaksemme 39 muuta ratsukkoa ja tuomme kotiin ensimmäiselle ratsukolle kuuluvan palkinnon ja kunnian.


16.11.2013 - päiväkirja

Sotilas-tamma tottui uuteen elinympäristöönsä silmän räpäyksessä. Muut tammat ottivat Symppiksen hyvin mukaan emmekä havainneet kahinointia, mitä nyt Essi vähän viuhautteli kavioitaan varoitukseksi. Pääsin heti tamman saavuttua harjoittelemaan ja kohottamaan sen kuntoa. Peréz oli ilomielin auttamassa ja raahasikin estepuomeja päivästä toiseen kentällä sekä maneesissa. Luulen, että myös hän ymmärsi Symppiksen potentiaalin ja sen takia piiskasi minua valmennuksissaan. Ensimmäisiin kisoihin osallistuimme marraskuun alussa ja aloitimme vaatimattomasti suoraan huipulta. Päivän saavutuksena oli ensimmäinen sija! Myös yleisöä oli informoitu tamman debyytistä ja he hurrasivat seisaallaan palkintojen jaon aikana. Olimme kilpailun niin sanottu musta hevonen: yllätimme kaikki, sillä eihän tamman sentään uskottu peittoavan sen hetken kärkinimiä. Mutta minä tiesin, millaisen hevosen ohjaksia pitelin käsissäni ja se riitti. Minä olin uskonut näkemääni jo huutokaupassa, mutta nyt uskoivat muutkin.


20.10.2013 - päiväkirja

Symppis saapui Navelinaan USA:sta kirjaimellisesti kiertoteitse. Olimme sopineet tamman maahantuojan, herra Glasgowin, kanssa tarkat suunnitelmat siitä, miten ja milloin tamma kuljetettaisiin Espanjaan. Kuitenkin Amerikan päässä tapahtui jotakin niin, ettei tamma päässytkään varatulle lennolle mukaan. Minulla oli tietysti hoppu saada uusin silmäteräni nopeasti kotiin, joten teimme saman tien uuden suunnitelman. Tamma pääsi mukaan lennolle, joka laskeutui Ranskan Bordeauxiin, ja siitä edelleen trailerin kyytiin, jonka määränpää oli täällä Espanjan Valenciassa.
Kun kuljetusauto rämisteli Navelinan pihaan miltei pompin riemusta. Matka oli ollut rankka niin kuskille kuin tammallekin. Minä halusin itse henkilökohtaisesti viedä tamman talliin, jossa olimme jo hyvissä ajoin laittaneet sille karsinan valmiiksi. Alberto tarjosi sillä välin kahvit kuskille, joka otti tarjouksen ilomielin vastaan. Symppis oli hieman stressaantuneessa tilassa ja kompuroi vähän peruuttaessaan trailerista, mutta onneksi mitään vakavaa ei tapahtunut. Lähdin viemään tammaa talliin ja ihastelin sen ulkonäköä siinä samalla. Symppis vaikutti olevan aika lailla uupunut pitkästä matkasta ja se käveli rauhallisesti perässäni. Karsinaan päästyään tamma rupesi heti ruokailemaan. Katsahdin uuteen huippuhevoseeni vielä kerran ennen kuin lähdin purkamaan tamman mukana tulleita tavaroita.


18.10.2013 - päiväkirja

Olin saanut heinäkuussa kutsun erääseen erittäin maineikkaaseen huutokauppaan Yhdysvalloissa, jossa tällä kertaa myytäisiin pelkästään estepuoliverisiä. Pääsin lähtemään matkaan syyskuussa pidettyyn tilaisuuteen Fabion kanssa, joka oli todella innoissaan matkasta. Ennen huutokauppaa olimme tutustuneet myynnissä oleviin hevosiin huolella ja huomasimme muutaman potentiaalisen vaihtoehdon rikastuttamaan Navelinan hevoskantaa. Itseäni oli erityisesti miellyttänyt tamma nimeltä Symphony Soldier, jolla oli huikea suku, mutta jo tamman kisaura jenkeissä kertoi todellisesta taidosta. Olin aivan intopiukeana, kun tilaisuus alkoi. Ensiksi esiteltiin nuoret 3-4-vuotiaat estelupaukset ja minulle kävi heti selväksi, että ihmiset olivat tulleet tänne todella ostamaan hevosia eikä vain ihmettelemään. Kun Symphonyn nimi kuulutettiin monen ryhmän jälkeen, havahduin hienoisesta horteesta, johon olin ajautunut. Katselin kauniin punarautiaan tamman ravaavan lennokkaasti esittelijänsä vierellä. Tarjouskilpailun alkaessa jo tamman lähtöhinta oli korkea, mutta tarjoajia oli moninkertaisesti edeltäjiin verrattuna. Huokaisin syvään, sillä taistelisin tammasta vaikka kynsin ja hampain. En ollut tehnyt vielä ainuttakaan huutoa, mutta tarjousten hiipuessa viittasin tehden omani. Fabio katsoi minua kuin olisin menettänyt järkeni, sillä summa oli oikeasti jo todella korkea. Pääsimme kuitenkin lähtemään huutokaupasta Symphony Soldierin kauppapaperit allekirjoitettuna ja minun ollessa erittäin tyytyväinen - sehän sentään oli tärkeintä.

Tämä on virtuaalihevonen.
This is a sim-game horse.
Ulkoasu © jjens. tekijänoikeudet
Horse pictures © Hemmelhorst