Skelett GERNimi Skelett GER Omistaja Sanchez, VRL-10533
Rotu Holsteiner Maahantuoja Adam Blech, Saksa
Skp, Säkä Tamma, 164cm Rekisterinumero VH06-044-5167
Väri Musta Painotus, ko Esteratsastus, 160cm
Syntymäaika 26.03.2009   (6v. 26.09.2009) Saavutukset ERJ I

ERJ I palkittu maaliskuussa 2014 (7+51+21+20+10=109)Keira on vaativan sortin tamma, jonka kanssa eivät ihan joka paikan höylät pääse työskentelemään, vaan huippuammattilaiset on palkattu tekemään kaikista yksinkertaisimmatkin asiat tamman kanssa. Hienohelman elkein käyttäytyvä tamma saa toisinaan ihmisten ärtymystasot nousemaan hälyttävästi. Monesti kysynkin itseltäni, onko Keira kaiken tämän vaivan väärti. Totisesti saan ihmetellä myös omaa sinnikkyyttäni: jos kyseessä olisi ihan mikä tahansa muu hevonen, olisin varmasti pistänyt sen myyntiin ilman palautusoikeutta. Ei sillä, että tamma mikään hirviö olisi. Se vain ajankulukseen tykkää ihmisten riivaamisesta.

Käytävä on oikea paikka hoitotoimenpiteiden suorittamiseen. Toisin kuin normaalisti, Keira käyttäytyy hyvin ylväästi ja hoputtaa hoitajaa polkemalla jalkaansa lattiaan. Tamman kavioiden puhdistamiseen ei saa uhrata liikaa aikaa, sillä tamma yleensä turhautuu ja päättää itse, milloin on paras aika lopettaa vetämällä jalkansa takaisin maahan. Heti, kun Keira näkee varusteet, tammasta tulee ihme vieteriukko. Se ei malttaisi olla aloillaan, minkä takia voi arvatakin, että varustaminen voi olla hiukan hankalaa.

Tamman selkään ei ole mitään asiaa ennen perusteellista maastakäsin käsittelyä. Kun tamman hallitsee niin, että se kulkee karsinaltaan pesuboksiin moitteettomasti, voi silloin olla mahdollisuus päästä satulaan asti. Toki Keira myös kokeilee rajojaan ja kaikki nykyiset ratsastajansa se on saanut alas heti ensimmäisellä kerralla. Toimivan kokonaisuuden saavuttamiseksi on tehtävä pitkäjänteisesti töitä. Alkuverryttelyihin kannattaa panostaa oikein kunnolla, sillä tammalla on melkein aina paljon ylimääräistä energiaa eikä sitä usein huvita heti tehdä töitä. Apujen käytöstä tamma osaa ottaa helposti herneen nenäänsä: yksikin väärä liike ja tamma laittaa hanttiin koko loppu treenin ajan. Helläkätisen ja -jalkaisen ihmisen kanssa Keirasta muotoutuu kovempaakin kovempi estetykki, joka ei säpsähdä erikoisempiakaan esteitä.Sukutaulu

Isä
Bojangles evm
hol, 165cm, prt
Isän isä
MDC Run evm
hol, 159cm, prt
Isän isän isä
Too Fast Too Furious evm
Isän isän emä
Between the Madcaps evm
Isän emä
Killer Bounce evm
hol, 167cm, mrn
Isän emän isä
Rebound GER evm
Isän emän emä
Harley Queen evm
Emä
The Morning evm
hol, 166cm, rn
Emän isä
Night Crew evm
hol, 169cm, trn
Emän isän isä
Black Nightshade evm
Emän isän emä
Creativity GER evm
Emän emä
The Day evm
hol, 165cm, rn
Emän emän isä
The Twilight evm
Emän emän emä
The Evening evm


(i) Bojangles on oikein näyttävä, 165cm korkea, punarautias ori. Saksassa syntynyt holsteininhevonen onkin estehevosen perikuva, ainakin mitä tulee kisakentillä olemiseen. Orilla oli upea kisaura kotimaassaan, mutta viettää nyt eläkepäiviään. Kotioloissa se on varsin temperamenttinen ori, jota ei taluteta minnekään, ellei ketju tai kuolain ole suussa. Orimainen ja hieman jopa diivamainen otus on kuitenkin ansainnut paikkansa holsteinjalostuksessa, sillä se on jättänyt jälkeensä oikein hienoja, menestyviä ja kyvykkäitä jälkeläisiä, vaikka luonnettansa se on periyttänyt melkeinpä turhankin hanakasti jälkipolville.

(ii) MDC Run on hienona periyttäjänä tunnettu, valitettavasti liian aikaisin vihreämmille laitumille laukannut ori, joka tunnettiin niin hankalasta luonteestaan kuin mahtavasta suorituskyvystään. Ei sitä ollut näölläkään pilattu, sillä orilla oli kaunis, kuparinvärinen karva ja ylväs rakenne, unohtamatta lennokkaita ja varsin matkaa voittavia liikkeitä, vaikka säkäkorkeutta ei sillä ollut kuin 163cm. Saksassa syntynyt ori kuoli kotitallillaan laitumella saamaansa vammaan ja se lopetettiin vain yhden menestyksekkään astutuskauden jälkeen.

MDC Runin taustalta löytyy hieno, lempeä ja melkein ruunamainen ori (iii) Too Fast Too Furious, joka nimellään hieman huijaten oli hieno, 160cm korkea ruunikko englantilainen täysiverinen. Kenttäkisoissa kuin kotonaan oleva ori voitti monia mitaleja arvokisoista kotimaassaan Iso-Britanniassa, mutta valitettavan hankosideongelman jälkeen tyytyi jalostusorin tehtävään. Ori jättikin jälkeensä erittäin taitavia ja monissa eri lajeissa pärjääviä jälkeläisiä.

(iie) Between the Madcaps olikin sitten diivamainen ja erittäin temperamenttinen, 169cm korkea musta holsteintamma, joka ei kisakenttiä niinkään nähnyt, vaan keskittyi lähinnä näyttelyiden valloittamiseen. Sen hermot eivät kestäneet kilparadoilla, mutta kotioloissa sillä hypättiin vaivatta korkeitakin esteitä. Siitostammaksi päästyään sen varsat olivat Saksan parhaimmistoa, vaikka varsoille periytyikin tamman kipakkaa luonnetta.

(ie) Killer Bounce oli tamma, joka vakuutti kaikki niin kisakentillä kuin laitumella. Kaunis, mustanruunikko, 157cm korkea tamma oli oikea tykki mitä tuli kisaamiseen, mutta myös jalostukseen. Hienolla, tosin hieman oikukkaalla luonteella varustettu tamma oli jo nuorena jäänyt pieneksi kooltaan, mutta se ei estänyt hyvän rakenteen ja kestävän hermorakenteen muodostavaa kokonaisuutta, joka mahdollisti oman säkäkorkeutensa yli hyppäämistä. Hienossa saksalaisessa kasvatustallissa tamma saikin monen monta meriittiä ja myöhemmin se palkittiin myös jälkeläisten perusteella.

Killer Bouncen vanhemmista ei välttämättä olisi voinut uskoa, minkälainen yhdistelmä niistä tulisi. (iei) Rebound GER oli suorastaan mahdoton ori, joka vaati erittäin paljon pään hakkaamista seinään, jotta se edes hyppäisi esteitä keskittyen. Musta, 167 cm korkea holsteinori oli sukunsa puolesta haluttu isäori, mutta tämän omat suoritukset jäivät vähäisiksi sen kilpaillessa vain paikallisissa estekilpailuissa. Periyttäjänä se on ollut yllättävän pätevä, mutta silti orista ei ole kuin viisi varsaa. Tosin ne ovat menestyneet sitäkin paremmin.

(iee) Harley Queen oli vaatimaton, 160cm korkea ruunikko holsteintamma, joka ei koskaan nähnyt kisakenttiä. Tamman suvussa oli menestyneitä estehevosia, mutta jo varsana katkennut jänne oikeasta takajalasta esti tamman käytön suurilla estekentillä. Tamma oli kuitenkin erittäin mukava harrasteratsu ja saattoi sillä hypätä ratsastustunnilla. Tammaa käytettiin jalostukseen, vaikka sen tiinehtyvyys olikin melko huono, ja näin ollen se jätti jälkeensä vain kolme varsaa.


Lempeänä ja erittäin kauniina tunnettu (e) The Morning on kaunis, ruunikko holsteintamma, jonka rakenne ei välttämättä ole se parhain, mutta jonka suorituskyky radalla kompensoi kaikki puutteet. Moni ei uskoisi 165cm korkean tamman hyppäävään lähes itsensä korkuisia esteitä, mutta tällä neidillä olisi varmasti ollut erittäin paljon enemmänkin kapasiteettia, jos se olisi saanut itselleen rohkean kisaajan silloin, kun se vielä kiersi kisaamassa. Rohkeutta ei tältä saksalaiselta tammalta puutu ja se hyppääkin minkä tahansa yli puhtaalla tekniikalla. Kisauran päätyttyä tamma on kunnostautunut oikein mahtavasti siitostammana ja ei ole näin ollen pettänyt kenenkään odotuksia kertaakaan.

Luonteikas (ei) Night Crew on Saksassa tunnettu jalostusori, joka onnistuneen kilpauransa jälkeen on jättänyt jälkeensä erittäin haluttuja varsoja. Orin astuessa vain luonnollisesti on tammojen määrä ymmärrettävästi vähäinen, mutta se onkin osaltaan nostanut sen jälkeläisten kysyntää melkeinpä pilviin asti. Tummanruunikko, 169cm korkea holsteinori onkin täyttänyt kasvattajansa odotukset jok'ikisessä suhteessa ja jatkaa niiden täyttämistä, vaikka ikä alkaa jo hieman painaa. Luonteeltaan temperamenttinen, mutta kuitenkin yhteistyökykyinen ja -haluinen ori onkin ollut ilo niin omistajalleen kuin kilpailuttajalleen.

Nightcrewn takaa löytyy kaksi omalla tavallaan erittäin menestynyttä hevosta. (eii) Black Nightshade on hieno, nimensäkin perusteella arvattavasti, musta ori, joka jätti jälkeensä erittäin pienen pataljoonan estehyppääjiä. Luonteeltaan erittäin hankala holsteinori vaati käsittelijöiltään niin hermoja kuin jonkinasteisia haarniskoja, sillä se ei todellakaan säästellyt kritiikkiä, jos jokin ei mennyt sen pään mukaan. 170cm täyttä, temperamenttista lihasta tekikin oikein hienon uran kisakentillä. Ori oli tunnettu niin Saksassa kuin ulkomaillakin.

(eie) Creativity GER oli hienon uran siitostammana tehnyt raudikko holsteininhevonen, jonka kanssa ei missään vaiheessa suunnattukaan kisakentille. Tamma oli heti alusta alkaen tarkoitus jättää siitostammaksi uuden omistajansa talliin Tanskassa. Suuri, 168cm korkea tamma oli erittäin kaunis rakenteeltaan, ja teki erittäin mieleenpainuvan vaikutelman joka kerta. Kerran tamman nähtyään sitä ei voinut unohtaa ja vielä vähemmän, jos se oli jo ehtinyt upottamaan hampaansa käsivarteesi...

(ee) The Day oli hieno holsteininhevonen, jonka syntymä oli erittäin suuri päivä tamman kasvattajalle. Se oli pienen aloittelevan saksalaisen kasvatustallin ensimmäinen kasvatti ja vieläpä mitä parhaimmista sukulinjoista. Ruunikolla tammalla ei elämänsä aikana ollut oikeastaan mitään muuta vaihtoehtoa kuin menestyä ja se kaikkien onneksi lunasti odotukset. Arvokisoista tamma haki erittäin monet mitalit ja pokaalit, niin kotimaassaan Saksassa kuin muualla Euroopassa ja kävipähän se jopa Kiinassa asti hyppäämässä ja voittamassa! 165cm säältään oleva tamma oli oikein näyttävä näky suorastaan liidellessään esteiden yli, vaikka tamman luonne olikin sitten hieman hankalampi. Se ei antanut yhtään mitään ilmaiseksi ja jälkeläiset kuuluivat samaan kastiin. Tamma kuolikin ensimmäisen varsansa, The Morningin, synnytykseen.

The Dayn takaa löytyy hienompaakin hienompia hevosia, jotka ovat menestyneet oikeastaan kaikilla osa-alueilla elämässään. (eei) The Evening oli vanhalinjainen saksalaisori, joka hyppäsi harvinaisissa puissance-luokissa, joissa aloituskorkeus on 170-180cm. 166cm korkea holsteiner oli vakuuttava omassa lajissaan ja voittikin erittäin monta kilpailua erittäin puhtaasti. Ori on periyttänyt jälkeläisilleen kestävää rakennetta, sekä uskomatonta ponnistusvoimaa, unohtamatta rohkeutta hypätä minkä tahansa esteen yli. Tämän mustan orin jälkeläiset ovatkin olleet aivan omaa luokkaansa kaikissa este- sekä kenttäkilpailuissa!

(eee) The Twilight oli musta, Saksassa syntynyt tamma, joka heti ensiaskelillaan näytti, että siitä puhuttaisiin ja pitkään. Tamma oli luonteeltaan helpompi kuin koko muu Skelettin suku, mutta yhtä loistava mitä tuli suorituskykyyn. Tämä 170cm korkea holsteintamma hyppäsi aivan puhtaasti minkä tahansa esteen yli, mutta oli tammassa myös kouluratsun ainesta! Se kiersi menestyksekkäästi kenttäratsastuskilpailuja ennen kuin jäi siitostammaksi 15-vuotiaana, jättäen jälkeensä 5 jälkeläistä.

© Meiju K, kiitos!


Jälkeläiset

Syntynyt Skp Virallinen nimi Isä Omistaja Saavutukset
11.10.2009 Tamma Cèss Barrier Imhotep GER ondy -
31.12.2009 Ori Skeletor Barrier Sch Hellseher Jenna ERJ II
16.04.2010 Tamma Chiara Barrier Cane GER Skurvash +50 ERJ sijoitusta
01.06.2010 Tamma Starz Barrier Lazarus turjake ERJ II, ERL II
06.01.2014 Tamma Tamarisk LIN The Dawn Natalia -


Kilpailut

Kalenteriin merkitään vain sijoitukset.

ERJ sijoituksia 75

20.11.09 - 150cm - 3 / 30 - Zavier
21.11.09 - 150cm - 1 / 30 - Zavier
06.08.13 - 160cm - 4 / 30 - Takkura
14.08.13 - 150cm - 4 / 45 - Susiraja
18.08.13 - 160cm - 1 / 30 - Takkura
19.08.13 - 160cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners
20.08.13 - 160cm - 3 / 22 - Hentokorte
20.08.13 - 160cm - 2 / 30 - Kisakeskus Rehberg
21.08.13 - 150cm - 4 / 30 - Solo
22.08.13 - 150cm - 2 / 40 - Joogin Suomalaiset
23.08.13 - 160cm - 4 / 30 - Rêve de Haussea
23.08.13 - 160cm - 2 / 30 - Dark Side Trakehners
24.08.13 - 160cm - 4 / 30 - Dark Side Trakehners
25.08.13 - 160cm - 3 / 40 - Joogin Suomalaiset
27.08.13 - 150cm - 5 / 30 - Solo
27.08.13 - 150cm - 2 / 40 - Joogin Suomalaiset
27.08.13 - 160cm - 2 / 30 - Underground
27.08.13 - 160cm - 4 / 30 - Tackleberry
29.08.13 - 160cm - 4 / 40 - Joogin Suomalaiset
30.08.13 - 160cm - 5 / 30 - Kirbera
31.08.13 - 160cm - 11 / 132 - Dark Side Trakehners (ERJ Cup)
03.09.13 - 150cm - 2 / 30 - Solo
16.09.13 - 150cm - 3 / 30 - Underground
23.09.13 - 150cm - 4 / 30 - Solo
24.09.13 - 160cm - 5 / 30 - November Wind
24.09.13 - 160cm - 5 / 30 - Underground
25.09.13 - 160cm - 2 / 30 - Underground
26.09.13 - 160cm - 4 / 30 - Solo
27.09.13 - 150cm - 1 / 30 - Underground
03.10.13 - 150cm - 2 / 30 - Underground
04.10.13 - 150cm - 5 / 30 - Underground
04.10.13 - 150cm - 5 / 30 - Solo
05.10.13 - 160cm - 5 / 30 - Underground
06.10.13 - 160cm - 1 / 30 - Underground
07.10.13 - 160cm - 5 / 30 - Underground
08.10.13 - 160cm - 4 / 30 - Underground
10.10.13 - 160cm - 4 / 30 - Underground
12.10.13 - 160cm - 2 / 40 - Carbon Sporthorses

 

16.10.13 - 160cm - 3 / 40 - Cheval Delamer
16.10.13 - 160cm - 3 / 40 - Cheval Delamer
17.10.13 - 150cm - 2 / 40 - Domenica Estate
18.10.13 - 160cm - 3 / 40 - Cheval Delamer
18.10.13 - 160cm - 2 / 40 - Carbon Sporthorses
18.10.13 - 160cm - 4 / 40 - Tackleberry
19.10.13 - 160cm - 5 / 30 - Navelina
20.10.13 - 160cm - 2 / 30 - Navelina
20.10.13 - 150cm - 6 / 40 - Domenica Estate
20.10.13 - 150cm - 1 / 40 - Domenica Estate
21.10.13 - 160cm - 5 / 30 - Navelina
21.10.13 - 150cm - 1 / 40 - Carbon Sporthorses
21.10.13 - 160cm - 3 / 30 - Joogin Suomalaiset
21.10.13 - 150cm - 2 / 30 - Solo
22.10.13 - 150cm - 2 / 30 - Solo
22.10.13 - 160cm - 1 / 30 - Joogin Suomalaiset
22.10.13 - 150cm - 5 / 40 - Domenica Estate
23.10.13 - 150cm - 5 / 40 - Carbon Sporthorses
23.10.13 - 150cm - 4 / 40 - Carbon Sporthorses
23.10.13 - 160cm - 4 / 31 - Demo Yozora
24.10.13 - 150cm - 1 / 29 - Demo Yozora
24.10.13 - 160cm - 1 / 31 - Demo Yozora
24.10.13 - 150cm - 4 / 40 - Carbon Sporthorses
24.10.13 - 150cm - 4 / 30 - Silverlode
24.10.13 - 160cm - 5 / 30 - Navelina
25.10.13 - 150cm - 1 / 40 - Carbon Sporthorses
26.10.13 - 160cm - 5 / 31 - Demo Yozora
26.10.13 - 160cm - 3 / 30 - Navelina
26.10.13 - 150cm - 1 / 30 - Silverlode
26.10.13 - 160cm - 1 / 50 - Diethelm Stables
26.10.13 - 150cm - 5 / 40 - Carbon Sporthorses
27.10.13 - 150cm - 3 / 40 - Carbon Sporthorses
28.10.13 - 160cm - 3 / 30 - Navelina
29.10.13 - 160cm - 2 / 30 - Joogin Suomalaiset
29.10.13 - 160cm - 1 / 50 - Diethelm Stables
30.10.13 - 160cm - 5 / 50 - Diethelm Stables
30.10.13 - 150cm - 3 / 30 - Silverlode


Valmennukset ja päiväkirja

04.03.2014 - päiväkirja

Ennen Meijun valmennuksen alkua olin laittamassa Keiraa valmiiksi hyvissä ajoin. Olin arvannut oikein, ettei tamma ehkä olisi mitä mukavimmalla tuulella. Niinpä taistelin sen kanssa puoli tuntia, minkä jälkeen istuin tamman selässä maneesin keskellä. Aloitin verryttelyn ja Meiju saapui tuota pikaa kokoamaan esteitä ja huomautteli joistakin yksityiskohdista. Alkuverryttelyn aikana Keira oli nihkeä ja säikky kuin mikäkin, mutta toistojen kautta tamma rupesi muuttumaan miellyttäväksi ratsastaa. Jo muutaman ensimmäisen hypyn jälkeen Keira oli suorastaan ihana. Jäin kuitenkin odottamaan, milloin se viskaisisi minut selästään. Sain hämmästellä valmennuksen kokonaisuutta, sillä muutamien pienten askelten korjausten lisäksi tamma ja minä tulimme loistavasti toimeen. Keiran kisaeläke on tehnyt sille näköjään hyvää, sillä se ei ollut suinpäin pinkomassa esteeltä toiselle. Ja tammalta löytyi vielä vauhtiakin! Meiju otti aikaa, kun ratsastimme rataa ja Keira oli edelleen hyvässä iskussa. Valmentajamme päästi meidät hyvillä mielin loppuverkalle ja talliin. Lupasin tarjota hänelle kahvit tallin toimistossa.


03.03.2014 - estevalmennus

"Saapuessani maneesille, oli Keira jo ratsastajansa kanssa lämmittelemässä. Mennessäni kokoamaan pientä rataa, muistuttelin ratsastajaa rauhallisesta olemuksesta sekä eleettömistä avuista, sillä tamma oli selkeästi hieman hermostunut ratsastajansa alla. Laukkaa verrytellessä pyysin ratsastajaa ensin ratsastamaan tammaa kunnolla eteenpäin, ennen kuin alkoi koota tätä ja ottamaan hänet paremmin kuulolle. Kun ratsukko näytti tasapainoiselta, pyysin heitä verryttelemään pystyllä, ja tamma suoritti tehtävänsä ilman mitään ongelmia. Pyysin ratsukon suorittamaan pientä rataa ja ainoastaan kolmen esteen sarja tuotti pienoisia ongelmia. Korjailimme laukka-askelten pituutta, mutta pian ratsukko suoritti tämänkin tehtävän ilman moitteen sijaa. Keskityimme nostamaan esteiden korkeutta, sekä tekemään nopeampia aikoja ja erilaisia reittivalintoja, joista Keira selviytyi hienosti. Selkeästi tamman lämmittely oli ollut onnistunut ja tamma mieltyi ratsastajaansa, sillä melkein näytti siltä, kuin tamma olisi pyrkinyt miellyttämään ratsastajaansa. Viimeisen nopean ja virheettömän suorituksen jälkeen pyysin ratsastajaa verryttelemään tamman mahdollisimman pitkillä ohjilla, antaen tämän venyttää kaulaansa ja askeliaan. Keira vaikutti rauhalliselta ratsastajansa jalkauduttua ja pienen yhteenvedon jälkeen lähetin ratsukon kohti tallia, samalla kun itse suuntasin kohti lämmintä kahvikupillista." ~ Meiju K.


21.01.2014 - päiväkirja

Keiran kisaura saatiin taputeltua nätisti kasaan viime vuoden lokakuussa. Lopputuloksena olikin hienot 75 sijoitusta, joista 14 oli luokkavoittoja. Havaitsimme selvästi, että tamma rupesi loppuvaiheessa osoittamaan väsymisen merkkejä tiuhaan kisarytmiin. En yhtään ihmettele, sillä onhan tammalla jo enemmän ikää kuin muilla kisaratsuilla, joiden kanssa tavallisesti kierrämme kilpailemassa. Tämän takia emme enää kisaa monesti erj cupissakaan. Yksi sijoitus Keiralla on jo cupista. Tosin nyt jos koskaan tamman erj-laatuarvostelu on lähempänä ja ajankohtainen. Positiivinen yllätys oli Keiran jälkeläisen saama palkinto joulukuun tilaisuudessa. Tammalla on siis erittäin hyvät mahdollisuudet pärjätä. Tavoitteenamme on tietysti se ykkönen, mutta kakkonen on jo varma asia.


26.11.2013 - päiväkirja

Lissu oli taas kerran ystävällisesti lupautunut tulla Navelinaan valmentamaan paria hevosta. Keira oli toinen näistä tapauksista ja odotin innolla naisen asiantuntemusta, sillä Candorinkin kanssa nainen oli saanut ihmeitä aikaan. Laittaessani tammaa kuntoon se oli ihan normaali oma ylväs itsensä. Pääsimme myös maneesiin asti ilman erimielisyyksiä, mutta satulaan päästyäni helvetin esiaste puhkesi valloilleen. Keira ei sitten millään olisi halunnut asettua muotoon saati kulkea niin kuin normaali hevonen: suoraan. Olin hieman nolostunut, kun Lissu tarkkaili meitä maneesin keskeltä. Ilmeisesti hänkin hieman yllättynyt siitä, millainen tapaus hänellä tällä kertaa olisi. Onneksi hän oli kuitenkin tottunut hoitamaan ongelmahevosiani, joten sen puoleen Keiran ei olisi pitänyt olla mikään yllätys. Yllätys se silti oli minulle, ei tamma yleensä ihan niin hankala ollut, vaikka hankala olikin. Meillä oli jo kuitenkin yhteinen rutiini ja menestyksekäs kisaura takana, joten luulin ehkä pääseväni helpolla. Koko valmennuksen ajan Keira tuntui hiukan löysältä, mutta osasyynä voi olla myös sen kilpailu-uran loppuminen, minkä takia sillä ei kauheasti ole viime aikoina hypätty. Valmennuksen loputtua suoraan sanottuna häpesin tammaa ja etten saanut sitä kulkemaan nätisti, niin kuin se aina kilpailuissa meni. Lissu löysi kuitenkin positiivisia asioita negatiivisen lista ollessa melko pitkä, mutta arveli, että Keiralla oli ollut vain paha päivä. Ehkä ensi kerralla en nolaisi itseäni vierailevan valmentajan edessä näin pahasti?


25.11.2013 - estevalmennus

"Minua oli infottu valmennettavan tamman luonteikkuudesta, mutta kahdella jalalla tanssahteleva ja kylkimyyryä lapa edellä painava holstein yllätti minut silti. Olin aivan kieli pitkällä ja myytynä kentän keskellä, enkä yrittänytkään neuvoa Sanchezia saamaan ratsuaan kuriin. Mikä tamma! Jossain kohti minä sitten tokenin, kun Keiraksi esitelty tamma vinkui kimeästi aivan takanani. Aloin kiireen vilkkaan asetella ravi- ja laukkapuomeja sekä jaella Sanchezille ohjeita istuntaansa ja apujen käyttöä koskien. Keira asettuikin yllättävän simppelisti, mutta ratsukolla onkin jo jokunen tovi yhteistä aikaa takanaan niin ihmekös tuo. Edelleen hivenen nykien liikkuva tamma ei meinannut asettua ravipuomeille vaan kolautteli niitä jatkuvasti askeleen ollessa epäsopiva. Laukkapuomit kaksikko suoritti moitteetta, eikä verryttelyesteilläkään ollut mitään häikkää. Keira ei ottanut pikkuesteitä turhan tosissaan ja hyppäsi vähän selättömänä, mutta laukka eteni hyvin ja ponnistuspaikka löytyi kuin opetusvideoissa konsanaan.

Keiran venkoilun vuoksi pidimme estekorkeuden matalana ja keskityimme enemmän tekniikkatreeniin seitsemän esteen radan avulla. Radalla oli mahdollista ratsastaa pitkät tiet ja pari lyhyempää tietä, jotka tosin tekivät lähestymiset vinoiksi. Kehotin ottamaan ensimmäisen kerran rauhassa ja menemään säästöliekillä, jahka rata olisi tuttu ja Keira varmasti pelittäisi voitaisiin kikkailla lähestymisten ja ajan kanssa. Meille valkeni hyvin pian, ettei Keiraa olisi voinut vähempää kiinnostaa nämä pikkuesteet tai se mummonkuljetinlaukka, jota me siltä kovasti toivoimme. Hypyt olivat löysiä ja veteliä, laukka maahan sidottua ja laahaavaa eikä meno muutenkaan vakuuttanut. Kun Sanchez koetti pyytää aktiivisempaa laukkaa Keira haistatti pitkät ja teki täysstopin. Se siitä sitten.

Vasta sitten, kun Sanchez oli puoliväkisin peruuttanut tammansa aitaan pahki Keira suvaitsi liikkua ja tehdä mitä pyydettiin. Pari seuraavaa rataa eteni paremmassa laukassa, Keiran hypyt vain jäivät veltoiksi ja kaikki yritys puuttui. Ehkä ensi kerralla menee paremmin? Ainakin Sanchez pysyi koko valmennuksen ajan selässä ja sai tammansa käyttäytymään ja tekemään miten tahtoi, pisteet siitä." ~ Lissu T.


15.10.2013 - päiväkirja

Sain kesän lopulla tietooni, että Cery oli myymässä jo iäkkäämpiä ja menestyneitä hevosiaan. En jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja pian olinkin tutkailemassa myytävien hevosten joukkoa. Skelett pisti silmiini heti ihan kuin sen nimeen olisi käytetty korostuskynää. Olin ihastellut tammaa jo vuosia sitten ja nyt se oli myynnissä! Löysin sille kaveriksi myös toisen tamman ja kaksi oria. Tein Cerylle sopivan tarjouksen ja koko sakki lähti helposti mukaani tänne Espanjaan.
Ikäväkseni kaikki tamman kisatulokset olivat kadonneet tallin lopettamisen myötä, mutta ei se kuitenkaan kamalan iso takaisku ollut. Pääsin näin ollen kisaamaan itse Keiralla ja tutustumaan siihen paremmin! Tamma osoittaitui heti oman arvonsa tuntevaksi hevoseksi eikä se jäänyt kenellekään epäselväksi. Minun kanssa kisatessa olemme keränneet tähän mennessä jo hulppean määrän sijoituksia, joista yksi on Cup-sijoitus, joten on vain oikeutettua päästää tamma ihan pian kisaeläkkeelle ja siitostamman rooliin. Koska Keiralla on jo muutama todella hyvin menestynyt jälkeläinen, toivotaan, että myös Keira pääsee nopealla aikataululla ERJ:n laatuarvosteluun.


11.10.2013 - päiväkirja

Lykkäsin ruokakärryjä tammakäytävää pitkin iloisesti vihellellen. Fernando ja Rosalinda olivat tänään auttamassa minua ruokien jakamisessa, tai toisin sanoen minä heitä. Osa tammoista oli sisällä, mukaan lukien Keira, ja niihin tuli heti eloa, kun ne havaitsivat ruoka-ajan koittaneen. Muutamaa karsinan ovea jopa kohdeltiin kaltoin, mutta Keira seisoi karsinassaan rauhallisen ylväänä. Lähestyin tamman karsinaa ämpäri kädessäni ja pujahdin nopeasti sinne sisään. Taputin Keiraa lavalle ja yritin saada sen tekemään hiukan tilaa. Tamma antoi lopulta periksi ja peruutti jopa askeleen verran. Se oli kuitenkin riittävästi, sillä sain kaadettua sen ruuan kaukaloon ja väistämään, kun tamma jo rynni syömään. Rosalinda oli tullut katsomaan, miten pärjäsin. Laittaessani karsinan oven kiinni pyyhin näkymätöntä hikeä otsaltani ja naurahdimme molemmat, kun Keira mutusti ruokaansa antaumuksella. Oikeastaan kaukalo oli jo tyhjä, mutta tamma ilmeisesti putsasi sen viimeistä pisaraa myöten. Mikä ahmatti!


Tämä on virtuaalihevonen.
This is a sim-game horse.
Ulkoasu © jjens. tekijänoikeudet
Horse pictures © vibaja