The DawnNimi The Dawn Omistaja Sanchez, VRL-10533
Rotu Holsteiner Kasvattaja Rose Winston, Iso-Britannia
Skp, Säkä Ori, 170cm Rekisterinumero VH11-044-0322
Väri Tummanruunikko Painotus, ko Esteratsastus, 160cm (Va A)
Syntymäaika 23.03.1997   (6v. 23.03.2003) Saavutukset ERJ I, KRJ II, YLA 2

ERJ I - palkittu tammikuussa 2014
YLA 2 - palkittu maaliskuussa 2013
KRJ II - palkittu tammikuussa 2014


"Koitti päivä, jolloin Sanchez sai puhelun ystävältään Roselta Englannista, joka kertoi Nellin vanhempien olevan myynnissä "pilkkahintaan". Siitäkös Sanchez riemastui ja onnistui löytämään jostain tämän pikkuruisen summan maksaen itsensä kipeäksi - eikä aikaakaan, kun kaksi huippuratsua asteli Takkuran tallipihalla ylväänä häntiään huiskien. Toinen niistä oli uteliaasti taluttajaa pukkaileva komea ori, jonka matka karsinaan venyi uusien tuttavuuksien takia."

Orin kanssa on mukava puuhastella, sillä Pappa innostuu kaikenlaisesta tekemisestä kuin kesälaitumilla kirmailevat varsat. Muiden hevosten kesken vallitsee varmasti toverillinen yhteishenki. Tarhaukseen ja laitumelle vientiin kannattaa varata vähän enemmän aikaa kuin muiden hevosten kanssa, sillä Pappa omaa hirmuisen uteliaan persoonan ja tämän kokoisen hevosen kanssa on jo habat koetuksella, jos se lähtee vetämään oman päänsä mukaan. Matkaan kannattaa ottaa porkkana tai joku muu houkutin.

Hoidettaessa on erittäin suositeltavaa laittaa Pappa kiinni, sillä tämä kaveri osaa kyllä vaikeuttaa hoitotoimenpiteitä, jos se sille päälle sattuu, pyöriskelemällä karsinassa. Myös ihan turvallisuussyistä on hyvä kiinnittää ori, koska on kyse kuitenkin aika isosta järkäleestä ja emmehän halua kenellekään vahinkoja sattuvan. Kuitenkin itse harjaaminen on Papan mielestä yksi niistä elämän ihanuuksista, joka voisi jatkua loputtomiin. Ja välillä se voi jopa ruveta protestoimaan maata kuopimalla, jos sen mielestä harjaus on lopetettu liian aikaisin. Jo varusteet nähdessään on Pappa melkein spurttaamassa pihalle eikä malttaisi paljoa paikoillaan seisoskella. Pian se kuitenkin älyää, ettei se ilman varusteita pihalle pääse ja suostuu yhteistyöhön mukisematta. Ori siis pullistelee jossain toisessa todellisuudessa ja suitsitus on helppo homma, vaikka melko korkealla se pää kuitenkin on ottaen huomioon oriin säkäkorkeuden.

Ratsastus Papan kanssa on ihan mukavaa kunhan sen saa ensin kuuntelemaan täysin ratsastajaansa. Papan kanssa ei haittaa vaikka hieman järeämpiä ja tuntuvampia apuja käyttää eikä raippaa vain suositella, vaan suorastaan määrätään ottamaan mukaan. Papalla on reippaat ja lennokkaat askeleet, joten puolipidätteiden jakamisellakaan ei ole mitään rajaa. Kunhan hevonen saadaan ratsastajan haluamaan tahtiin. Orilla on myös tapana hieman kiihdytellä vauhtiaan, joten valppaana on oltava. Lisäksi Papan ravi on hieman pomputtavan puoleista, johon totuttelussa saattaa kulua hetki.

Jos harjaaminen on yksi Papan elämän ihanuuksista, niin esteratsastus on kyllä ehdottomasti toinen. Ja tämä hevonen se sitten osaakin hypätä. Aluksi se saattaa tanssahdella paikoillaan innostuksesta eikä alkulämmittely välttämättä ole se tärkein juttu sen mielestä. Muutaman hypyn jälkeen se onkin sitten jo paljon rauhallisempi. Ratsastajan kannattaa olla varuillaan, sillä pienet pukit kuuluvat asiaan Papan kanssa. Ori taitaa kouluratsastuksessakin vaativaan A:han saakka, vaikka välillä on selkeästi huomattavissa ettei se ole ihan täysillä mukana, koska onhan se pelkkä "köpöttely" melko tylsistyttävää. Pappa on taitava ratsu kunhan se ensin iskostaa paksuun kalloonsa, että nyt ei mennä sen pään mukaan. Maastoillessa, kuten jo arvata saattaa, Papan lempitouhua maastoesteiden yli hyppäämisen lisäksi ovat pitkät laukkapätkät. Myös ratsastajan kannalta ne ovat hyödyllisiä, koska Papan kuuliaisuus kasvaa kuin rikkaruohot, kun se on saanut päästellä ylimääräiset höyryt pihalle.Sukutaulu

Isä
Quirro evm
hol, 171cm, rn
Isän isä
Question 1 evm
hol, 169cm, rn
Isän isän isä
Puzzle Bailey evm
Isän isän emä
Millie evm
Isän emä
PP Neon evm
hol, 170cm, trn
Isän emän isä
DJ Dallas evm
Isän emän emä
Bonnie evm
Emä
Lisbeth Girl evm
hol, 170cm, trn
Emän isä
Aron evm
hol, 167cm, rn
Emän isän isä
Black Jack evm
Emän isän emä
Blue Gemma evm
Emän emä
Lisa-Ann evm
hol, 168cm, mrn
Emän emän isä
Barry B evm
Emän emän emä
Sweet Caramel evm


Papan isä Quirro oli ehdottomasti sukunsa monitaituri. Sillä kilpailtiin vaativalla tasolla niin esteillä kuin koulussakin, eivätkä maastoesteetkään olleet temppu eikä mikään. Orin saattoi myös laittaa kärryjen eteen kopsuttelemaan. Kaunis, suurikokoinen ruunikon värinen ori keräsi ihmisten mielenkiinnon ulkomuodollaan ja palkittiinkin näyttelyissä useaan otteeseen. Valitettavasti ratsastusmenestyksensä puolesta ori ei ollut ihan kärkikahinoissa mukana. Se saattoi sijoittua helposti, mutta koskaan se ei ollut huipulla, mikä puolestaan saattoi johtua siitä, ettei sen omistaja osannut täysin valita, mihin heidän olisi kannattanut panostaa. Ulkomuotonsa takia Quirro sai kuitenkin monta kymmentä jälkeläistä, joista melkein kaikkien kohdalla osattiin valita joko este- tai kouluratsastus. Jälkeläisiä ori siis jätti vaikuttamaan molempiin lajeihin.

Isänisä Question 1 oli 169cm korkea ruunikko ori, joka kumma kyllä oli täysin estepainotteisesta suvustaan huolimatta koulupainotteinen hevonen. Orin suvun painotukset eivät kumminkaan näyttäneet häiritsevän Question 1:n sijoituksien keräämistä, vaan melkeinpä olisi voinut uskoa orin olevan täysin koulupainotteisen suvun jälkeläisiä. Harmi vain, että vaikka ori kuinka menestyi kouluratsastuksen saralla, ei sen omistaja herraa vienyt ikinä kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun, sillä hän pelkäsi estepainotteisen suvun laskevan pisteitä liikaa. Niinpä Question 1 sai tyytyä ainoana niin sanottuna isona saavutuksenaan kantakirjauksen kolmanteen palkintoon.

Isänisänisä Puzzle Bailey oli ruunikko, 170cm korkea holstein ori, jolla oli hyvin menestyksekäs ura sekä kotimaassaan Saksassa, että myös Isossa-Britanniassa, jossa ori vieraili usein omistajansa ystävän kasvatustallilla astutuskäynneillä. Puzzle Bailey oli nimittäin myös tuon Iso-Britanniassa sijaitsevan kasvatustallin kasvatti ja siksi sen kasvattajalla oli etuoikeus käyttää oria jalostukseen. Jälkeläisiä tälle herralle syntyikin yhteensä kolmekymmentäviisi kappaletta, joista kaksikymmentä oli Puzzle Baileyn kasvattajan nimiin syntyneitä varsoja.

Isänisänemä Millie oli punaruunikko, 170cm korkea holstein tamma, joka kilpaili hyvin menestyksekkään uran esteratsastuksessa kotimaassaan Isossa-Britanniassa. Jo pelkästään tamman voittoprosentti kaikista sen kisaamista kisoista oli noin kuusikymmentä prosenttia, joten se varmaan kertoo lähes kaikille, kuinka hyvästä esteratsusta oli kysymys. Vaikka Millie ei ikinä käynytkään kotimaansa ulkopuolella kisaamassa, niin se tunnettiin silti koko Euroopassa erinomaisten jälkeläistensä vuoksi. Jälkeläisiä Millielle syntyi nimittäin kymmenen kappaletta, jotka kaikki asuvat eri puolilla Eurooppaa.

Isänemä PP Neon oli tummanruunikko, 170cm korkea holstein tamma, jonka painotuslaji oli esteratsastus, ja jossa tamma olikin erittäin hyvä. Sijoituksia nimittäin sateli tasaiseen tahtiin lähestulkoon jokaisista kisoista joihin PP Neon vain ilmoitettiin ja tamma tunnettiinkin todella hyvin kotimaansa esteratsastuspiireissä. Kun tuli aika, että PP Neon siirtyi kokonaan jalostukseen, oli tamman kasvattaja hyvin katkera siitä, ettei hän saanut ainuttakaan varsaa omistukseensa tästä estetykistä. Kumminkin, koska jälkeläisiä syntyi yhteensä vain kolme kappaletta, oli ymmärrettävää että niiden kotien valintaan piti käyttää hyvin paljon aikaa ja harkintaa. Näistä kolmesta varsasta ainoastaan yksi jäi PP Neonin kotimaahan Isoon-Britanniaan ja kaksi lähti jalostus- ja kisakäyttöön Saksaan eräälle menestyneelle holsteintallille.

Isänemänisä DJ Dallas oli tummanruunikko, 168cm korkea, estepainotteinen holstein ori, joka syntyi eräälle menestyksekkäälle kasvatustallille Isoon-Britanniaan ja myös asui siellä koko elämänsä. Sen lisäksi, että ori omasi erinomaisen hyppykapasiteetin ja kisasi jopa 160cm korkeilla esteillä, sillä oli myös erittäin komea ja kaikkia sen tavanneita ihastuttava ulkonäkö. Tuo komea ja rodunomainen ulkonäkö oli kaikeksi onneksi erittäin hyvin periytyvä ominaisuus ja oria kysyttiin todella paljon jalostukseen ympäri Eurooppaa. DJ Dallasin omistaja oli kumminkin hyvin tarkka orin jalostuskäytöstä ja siksi jälkeläisiä syntyikin sen elämän aikana ainoastaan kymmenen kappaletta. Näistä suurin osa jäi Isoon-Britanniaan, mutta muutama lähti myös eri puolille Eurooppaa jatkamaan sukuansa.

Isänemänemä Bonnie oli 167cm korkea ruunikko, estepainotteinen holstein tamma, jonka kanssa kisattiin hyvin paljon kansainvälisillä kisakentillä aina Amerikkaa myöten. Koska Bonnie pärjäsi niin mielettömän hyvin lajissaan, kyseltiin sen varsoja jo paljon ennen kuin niitä oli edes suunnitelmissa, mutta loppujen lopuksi tamman omistaja teki rahakkaan sopimuksen Bonnien kasvattajan kanssa, että kasvattaja saa teettää tammalla neljä varsaa millä tahansa orilla, eikä enempää varsoja teetettäisikään. Kun sopimuksen täyttöön panon aika tuli, oli Bonnie jo palkittu esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla, sekä kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla.


Papan emä Lisbeth Girl oli brittiläisen Winstonin tilan paras siitostamma. Tammalla kilpailtiin sen nuoruusvuosina grand prix -tason esteradoilla ja se saavuttikin Euroopassa muutaman erittäin arvokkaan voiton, mikä johti sen varsojen suureen kysyntään. Tummanruunikko tamma oli kilpailutauolla sen saadessa pari varsaa, mutta teki paluun kilparadalle kaksitoistavuotiaana. Lisbeth ei kuitenkaan enää ollut niin terävässä iskussa kuin se joskus oli ollut, joten uran jatko jäi lyhyeksi. Tamma kuitenkin sijoittui kotimaansa arvostetuimmassa kilpailussa, minkä takia tamman jälkeläisten arvo oli edelleen huipussaan. Winston jätti tammasta itselleen yhden tammavarsan suvun jatkeeksi, mutta muut kymmenen varsaa menivät kuin kuumille kiville.

Emänisä Aron oli 167cm korkea ruunikko holstein ori, joka kilpaili todella tiheällä tahdilla painotuslajissaan esteratsastuksessa. Koska kisatahti oli tiheä, tuli myös sijoituksia kerättyä nopeaan tahtiin, mutta oli liian paljosta rasituksesta myös haittaa. Aron nimittäin joutui jäämään kisaeläkkeelle jo 10-vuoden iässä, sillä sen jalkojen lihakset olivat niin kuluneet liian tiheästä kilpailurytmistä. Tämä laskettiin orin silloisessa asuinmaassa Saksassa eläinrääkkäysrikokseksi ja niinpä Aronin kasvattaja pakkolunasti orin takaisin omistukseensa Isoon-Britanniaan ja jätti orin varhaiselle siitoseläkkeelle. Ori saikin kasvattajansa omistuksessa kymmenen kappaletta hyvin menestyneitä varsoja, joiden omistajat voivat varmasti olla ylpeitä hevosistaan.

Emänisänisä Black Jack oli 170cm korkea, tummanruunikko, estepainotteinen ori, jolla kisattiin sen painotuksesta huolimatta satunnaisesti myös kouluratsastuskisoissa. Vaikka sijoituksia tulikin estekisoista huomattavasti enemmän kuin koulukisoista, piti Black Jackin omistaja tärkeänä saada satunnaista vaihtelua elämään sekä itselleen, että orilleen. Koska tämän herran kisamenestys oli esteratsastuspuolella todella huimaa, palkittiin se loppujen lopuksi esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla ja Black Jack myös kantakirjattiin toisella palkinnolla.

Emänisänemä Blue Gemma oli 169cm korkea, ruunikko, esteratsastuspainotteinen holstein tamma, joka muutti heti luovutusiässä kasvattajaltaan Saksasta erään tunnetun Isossa-Britanniassa asuvan holsteinkasvattajan omistukseen. Tässä tammassa nähtiin nimittäin potentiaalia vaikka mihin jo pelkästään sen suvun vuoksi ja Blue Gemmasta käytiinkin kova tarjouskilpailu ennen kuin sen lopullinen omistaja selvisi. Kun tamma tuli kisaikään, huomattiin, ettei kauppa ollut ihan turha, sillä neiti sijoittui lähestulkoon jokaisessa estekisassa johon se vain pääsi osallistumaan. Koska tamma oli jo 12-vuoden iässä ansainnut huomattavan määrän sijoituksia, palkittu esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla ja kantakirjattu toisella palkinnolla, siirtyi se jo silloin hyvin ansaitulle kisaeläkkeelle.

Emänemä Lisa-Ann oli mustanruunikko, 168cm korkea holstein tamma, joka oli kyllä esteratsastuspainotteinen, mutta jolla ei ikinä monessakaan kisassa käyty pyörähtämässä. Lisa-Annin omistaja oli nimittäin sitä mieltä, että tammalla oli jalostusarvoa tarpeeksi jo pelkän sukunsa perusteella, joten mitä sitä suotta kisoja kiertämään turhaan. Ihan väärässä tuo tamman omistaja ei kumminkaan ollut, sillä Lisa-Annin varsat olivat todella kysyttyjä sen suhteellisen harvinaisen ja hyvän suvun vuoksi, mutta yleensä ostajaehdokkaat katosivat kun saivat kuulla varsojen hinnan. Varsoja tälle tammalle syntyikin loppujen lopuksi viisi kappaletta, joista kolme vietti kasvattajansa luona hyvän tovin luovutusiän jälkeenkin.

Emänemänisä Barry B oli 165cm korkea, musta holstein ori, jolla kilpailtiin hyvin menestyksekäs ura esteratsastuskilpailuissa. Tämän herran nimi tunnettiin myös enemmän kuin hyvin sekä sen kotimaassaan Isossa-Britanniassa, että myös muualla maailmassa. Barry B nimittäin palkittiin jo 4-vuotiaana lupaavimpana esteratsuna ja turhaan tuota palkintoa ei selkeästikään annettu, sillä tämä ori sijoittui jo hyvin nuorena jopa isommissa ja arvostetuimmissa kilpailuissa erittäin hyvin. Muutamana vuonna Barry B jopa voitti Ison-Britannian estemestaruuden. Jälkeläisiä ori sai yhteensä neljä kappaletta elämänsä aikana.

Emänemänemä Sweet Caramel oli 166cm korkea, estepainotteinen ruunikko holstein tamma, jolta odotettiin suuria jo ennen ensimäistäkään kisaa. Tamma syntyi nimittäin erittäin arvostetun holstein-kasvattajan tallilla ja erittäin arvostettuun esteratsusukuun, jonka juuret olivat holsteinin alkuperämaassa Saksassa. Turhan suuria tältä neidiltä ei odotettu, sillä vaikka tappioitakin tuli kisoissa, kertyi myös sijoituksia kiitettävä määrä sen elämän aikana. Sweet Caramel myös kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla jo 7-vuotiaana.

2. ja 3. sukupolvi © *lumienkuli*, kiitos!


Jälkeläiset

Syntynyt Skp Virallinen nimi Emä Omistaja Saavutukset
09.01.2001 Tamma Pretty Dancer Dash the Prettyness SanchezERJ I / +40 KRJ sijoitusta
12.09.2012 Ori Dapper REB Appliance Ant Lethal rebely -
25.10.2012 Ori Daredevil SWA Java Bahia Sanchez +50 ERJ sijoitusta
27.12.2012 Tamma RHK Sunday Uncelebrated Sunday Sussu -
19.02.2013 Ori Simply Egoistic Silhouette Wnni +20 KRJ sijoitusta
02.03.2013 Tamma My Lover Anarchy Anarchy in UK Susiraja ERJ I
06.01.2014 Tamma Tamarisk LIN Skelett GER Natalia -


Kilpailut

Kalenteriin merkitään vain sijoitukset.
Pappa on kilpailueläkkeellä.

ERJ sijoituksia 112

27.01.12 - 150cm - 4 / 30 - Ravenhook Stables
27.01.12 - 160cm - 4 / 30 - Ravenhook Stables
11.07.12 - 160cm - 2 / 30 - Swift Stud
25.07.12 - 150cm - 4 / 30 - Fleurette
03.08.12 - 160cm - 4 / 30 - Dark Side Trakehners
04.08.12 - 160cm - 5 / 30 - Wiesehain
04.08.12 - 160cm - 5 / 30 - Wiesehain
05.08.12 - 160cm - 2 / 30 - Cirion Stud
06.08.12 - 150cm - 2 / 40 - Takkura
06.08.12 - 160cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners
06.08.12 - 160cm - 5 / 30 - Dark Side Trakehners
06.08.12 - 160cm - 3 / 40 - Solo
07.08.12 - 160cm - 1 / 40 - Takkura
08.08.12 - 160cm - 3 / 30 - Dark Side Trakehners
10.08.12 - 160cm - 4 / 30 - Cirion Stud
10.08.12 - 160cm - 6 / 40 - Solo
11.08.12 - 160cm - 2 / 40 - Solo
12.08.12 - 155cm - 2 / 45 - Elgwir Arabians
12.08.12 - 160cm - 1 / 30 - Cirion Stud
12.08.12 - 160cm - 5 / 40 - Solo
13.08.12 - 160cm - 5 / 30 - Cirion Stud
13.08.12 - 160cm - 1 / 40 - Solo
14.08.12 - 160cm - 5 / 30 - Underground
16.08.12 - 160cm - 5 / 30 - Vicinity Shepherds
17.08.12 - 160cm - 2 / 30 - Underground
17.08.12 - 160cm - 4 / 30 - Vicinity Shepherds
18.08.12 - 160cm - 1 / 30 - Satulinna
19.08.12 - 160cm - 2 / 30 - Underground
19.08.12 - 160cm - 6 / 40 - Solo
20.08.12 - 160cm - 1 / 30 - Satulinna
20.08.12 - 160cm - 1 / 40 - Solo
20.08.12 - 160cm - 2 / 35 - Takkura
20.08.12 - 140cm - 3 / 50 - Cirion Stud
21.08.12 - 160cm - 6 / 40 - Solo
21.08.12 - 160cm - 8 / 64 - Kisakeskus MEAN
22.08.12 - 160cm - 1 / 40 - Solo
22.08.12 - 160cm - 4 / 30 - Dark Side Trakehners
23.08.12 - 160cm - 2 / 35 - Takkura
23.08.12 - 150cm - 4 / 20 - Cirion Stud
24.08.12 - 160cm - 3 / 30 - Underground
25.08.12 - 150cm - 2 / 30 - Satulinna
26.08.12 - 150cm - 2 / 30 - Satulinna
26.08.12 - 160cm - 3 / 30 - Maanaviljan Suomenhevoset
26.08.12 - 160cm - 2 / 30 - Forwice
26.08.12 - 160cm - 5 / 30 - Forwice
28.08.12 - 150cm - 4 / 30 - Satulinna
28.08.12 - 160cm - 3 / 30 - Maanaviljan Suomenhevoset
29.08.12 - 150cm - 1 / 30 - Satulinna
29.08.12 - 160cm - 2 / 30 - Maanaviljan Suomenhevoset
01.09.12 - 160cm - 5 / 30 - Satulinna
01.09.12 - 150cm - 1 / 30 - Hayes Stable
04.09.12 - 150cm - 7 / 50 - Castor Racing Center
07.09.12 - 150cm - 1 / 50 - Castor Racing Center
08.09.12 - 160cm - 2 / 30 - Dark Side Trakehners
11.09.12 - 160cm - 3 / 30 - Dark Side Trakehners
12.09.12 - 160cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners

 

14.09.12 - 160cm - 3 / 40 - Nonshein
15.09.12 - 160cm - 3 / 30 - Underground
16.09.12 - 160cm - 3 / 30 - Underground
17.09.12 - 160cm - 1 / 40 - Nonshein
17.09.12 - 145cm - 3 / 46 - Elgwir Arabians
17.09.12 - 155cm - 2 / 39 - Elgwir Arabians
18.09.12 - 160cm - 3 / 30 - Kaylee Stables
18.09.12 - 155cm - 1 / 39 - Elgwir Arabians
23.09.12 - 160cm - 1 / 30 - Escorant Trakehners
24.09.12 - 160cm - 5 / 80 - Kultahuisku
01.10.12 - 160cm - 2 / 10 - L amour aux Chevaux
05.10.12 - 160cm - 1 / 30 - Skurvash
08.10.12 - 160cm - 3 / 30 - Twisty Puzzle
09.10.12 - 160cm - 2 / 30 - Underground
10.10.12 - 160cm - 1 / 27 - Skurvash
10.10.12 - 150cm - 8 / 70 - VIRKE
10.10.12 - 160cm - 1 / 40 - Kilpailukeskus Stewart
10.10.12 - 160cm - 2 / 40 - Praque Trakehners
11.10.12 - 160cm - 1 / 40 - Praque Trakehners
11.10.12 - 160cm - 5 / 30 - Underground
11.10.12 - 160cm - 5 / 50 - Clueless
11.10.12 - 160cm - 4 / 27 - Skurvash
12.10.12 - 140cm - 4 / 70 - VIRKE
12.10.12 - 150cm - 7 / 70 - VIRKE
12.10.12 - 160cm - 2 / 40 - Solo
13.10.12 - 160cm - 4 / 37 - Tositarun Suomenhevoset
14.10.12 - 160cm - 5 / 30 - Praque Trakehners
15.10.12 - 160cm - 5 / 50 - Wiesehain
15.10.12 - 160cm - 3 / 40 - Rhonwen
16.10.12 - 160cm - 4 / 30 - Praque Trakehners
17.10.12 - 160cm - 1 / 30 - Praque Trakehners
17.10.12 - 160cm - 4 / 30 - Underground
22.10.12 - 160cm - 2 / 40 - Kilpailukeskus Stewart
23.10.12 - 160cm - 6 / 40 - Nonshein
31.10.12 - 160cm - 2 / 40 - Nonshein
31.10.12 - 160cm - 13 / 180 - Dark Side Trakehners (ERJ Cup)
01.11.12 - 150cm - 4 / 50 - Takamaan
02.11.12 - 160cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners
03.11.12 - 160cm - 3 / 40 - Nonshein
04.11.12 - 160cm - 2 / 30 - Dark Side Trakehners
11.11.12 - 160cm - 3 / 30 - Underground
12.11.12 - 160cm - 4 / 30 - Underground
14.11.12 - 160cm - 2 / 30 - Underground
16.11.12 - 160cm - 1 / 30 - Underground
17.11.12 - 160cm - 4 / 30 - Dark Side Trakehners
17.11.12 - 160cm - 3 / 30 - Underground
18.11.12 - 160cm - 5 / 30 - Underground
18.11.12 - 160cm - 3 / 40 - VSPY
21.11.12 - 160cm - 2 / 30 - Dark Side Trakehners
24.11.12 - 160cm - 2 / 40 - VSPY
25.11.12 - 160cm - 3 / 30 - Dark Side Trakehners
02.12.12 - 160cm - 2 / 30 - Bogart & Britanov
02.12.12 - 160cm - 5 / 30 - Solo
03.12.12 - 160cm - 4 / 30 - Solo
31.08.13 - 160cm - 8 / 132 - Dark Side Trakehners (ERJ Cup)

KRJ sijoituksia 58

08.01.12 - Va B - 4 / 60 - Passau
19.07.12 - He B - 2 / 40 - Diega Ponies
20.07.12 - He B - 5 / 40 - Diega Ponies
20.07.12 - Va A - 4 / 97 - Duren (KRJ Cup)
20.07.12 - Va B - 2 / 60 - Fiktio
23.07.12 - Va B - 1 / 60 - Fiktio
23.07.12 - Va B - 1 / 60 - Fiktio
23.07.12 - He B - 2 / 40 - Diega Ponies
02.08.12 - Va A - 2 / 60 - Malsamo
03.08.12 - Va B - 2 / 50 - Viehättävä
03.08.12 - Va B - 3 / 30 - Kadotetut Suomenhevoset
04.08.12 - Va B - 1 / 30 - Kadotetut Suomenhevoset
05.08.12 - Va A - 2 / 60 - Malsamo
12.08.12 - Va A - 5 / 45 - Takkura
13.08.12 - Va B - 1 / 90 - Naquila
20.08.12 - Va B - 3 / 40 - Brescon Showjumpers
21.08.12 - Va B - 6 / 40 - Brescon Showjumpers
22.08.12 - Va B - 7 / 80 - Kisakeskus Energia
22.08.12 - Va A - 2 / 60 - Kisakeskus Mean
24.08.12 - Va A - 1 / 80 - Kisakeskus Energia
25.08.12 - Va A - 3 / 60 - Taavilan Suomenhevoset
09.09.12 - Va A - 2 / 44 - Taavilan Suomenhevoset
09.09.12 - Va A - 5 / 40 - Kaylee Stables
13.09.12 - Va B - 5 / 50 - Eton Stud
13.09.12 - Va B - 2 / 40 - Kisakeskus Energia
03.10.12 - Va A - 4 / 50 - Skurvash
05.10.12 - Va B - 4 / 50 - VIRKE
06.10.12 - Va B - 2 / 50 - VIRKE
07.10.12 - Va B - 6 / 50 - Painswick Ponies

 

08.10.12 - Va B - 5 / 50 - Painswick Ponies
10.10.12 - Va B - 5 / 40 - Shadiya Arabians
10.10.12 - Va B - 3 / 40 - Stecker
10.10.12 - Va A - 1 / 40 - Oldfinion Dressage
11.10.12 - Va A - 2 / 40 - Oldfinion Dressage
11.10.12 - Va A - 5 / 40 - Stecker
12.10.12 - Va B - 3 / 40 - Stecker
15.10.12 - Va A - 2 / 40 - Oldfinion Dressage
17.10.12 - Va B - 1 / 60 - Fiktio
18.10.12 - Va B - 5 / 60 - Fiktio
21.11.12 - Va B - 7 / 50 - Taavilan Suomenhevoset
03.12.12 - Va A - 3 / 30 - Fiktio
05.12.12 - Va A - 6 / 60 - Whitehall
08.12.12 - Va A - 1 / 60 - Rimeyard haflingers
09.12.12 - Va B - 2 / 40 - Fiktio
10.12.12 - Va B - 2 / 40 - Fiktio
12.12.12 - Va B - 4 / 40 - Konkkaronkka
14.12.12 - Va B - 2 / 40 - Fiktio
15.12.12 - Va B - 4 / 40 - Team Criminals
16.12.12 - Va B - 3 / 40 - Team Criminals
18.12.12 - Va B - 1 / 40 - Fiktio
19.12.12 - Va A - 1 / 30 - Whitehall
21.12.12 - Va B - 1 / 40 - Fiktio
23.12.12 - Va B - 5 / 40 - Jade Dressage
27.12.12 - Va B - 2 / 31 - Tahti
28.12.12 - Va B - 5 / 31 - Tahti
28.12.12 - Va B - 6 / 40 - Fiktio
31.12.12 - Va B - 4 / 60 - Jade Dressage
31.01.14 - Va B - 18 / 359 - Fiktio (KRJ Cup)

KERJ sijoituksia 41

03.09.12 - CCI/CIC5 - 2 / 27 - Bellwood Park
04.10.12 - CCI/CIC5 - 3 / 30 - Suprant
07.10.12 - CCI/CIC5 - 4 / 50 - Koston Suomenhevoset
10.10.12 - CCI/CIC5 - 5 / 34 - Kaylee Stables
10.10.12 - CCI/CIC4 - 7 / 50 - Taikakuun Kartano
14.10.12 - CCI/CIC5 - 3 / 30 - Suprant
16.10.12 - CCI/CIC5 - 5 / 30 - Suprant
18.10.12 - CCI/CIC5 - 4 / 25 - Suprant
19.10.12 - CCI/CIC5 - 3 / 25 - Suprant
22.10.12 - CCI/CIC5 - 2 / 30 - Tositarun Suomenhevoset
24.10.12 - CCI/CIC5 - 5 / 25 - Suprant
11.08.13 - CIC4 - 6 / 40 - Satulinna
17.08.13 - CIC4 - 2 / 21 - Susiraja
19.08.13 - CIC4 - 3 / 21 - Susiraja
20.08.13 - CIC4 - 5 / 30 - Kilpailukeskus Stewart
21.08.13 - CIC4 - 5 / 25 - Solo
22.08.13 - CIC4 - 5 / 25 - Solo
23.08.13 - CIC4 - 1 / 19 - Tackleberry
28.08.13 - CIC4 - 4 / 25 - Susiraja
03.09.13 - CIC4 - 2 / 19 - Suprant
08.09.13 - CIC4 - 3 / 19 - Suprant

 

10.09.13 - CIC4 - 4 / 19 - Suprant
15.09.13 - CIC4 - 3 / 36 - Strix Stable
23.10.13 - CIC4 - 1 / 30 - Nuovan Talli
24.10.13 - CIC4 - 3 / 30 - Nuovan Talli
24.10.13 - CIC4 - 3 / 28 - Huvitutti
24.10.13 - CIC4 - 5 / 30 - Solo
25.10.13 - CIC4 - 3 / 22 - Pirunportti
26.10.13 - CIC4 - 1 / 28 - Huvitutti
26.10.13 - CIC4 - 4 / 16 - Strix Stable
26.10.13 - CIC4 - 2 / 30 - Pirunkorpi
27.10.13 - CIC4 - 3 / 30 - Nuovan Talli
27.10.13 - CIC3 - 4 / 28 - Carbon Sporthorses
28.10.13 - CIC4 - 1 / 30 - Pirunkorpi
30.10.13 - CIC4 - 2 / 5 - Demo Yozora
30.10.13 - CIC4 - 2 / 30 - Pirunkorpi
07.11.13 - CIC4 - 5 / 34 - Pirunportti
15.11.13 - CIC4 - 3 / 30 - Solo
17.11.13 - CIC4 - 3 / 33 - Pirunportti
20.11.13 - CIC4 - 3 / 33 - Pirunportti
28.02.14 - CIC4 - 5 / 118 - Taikakuun Kartano (KERJ Cup)


Valmennukset ja päiväkirja

14.03.2013 - päiväkirja

Wow,
Pappa kävi kääntymässä maaliskuun YLA-tilaisuudessa ja toi mukanaan sieltä YLA 2 palkinnon pistein 29-35-20-35=129p!


13.03.2013 - kouluvalmennus

"Saapuessani kentälle oli ratsukko jo lopettelemassa verryttelyjään, ja seuraillessani ratsukon työskentelyä päätin jo valmiiksi suunnitellun toistaiseksi hiukan raa'an valmennussuunnitelman lisäksi lisätä to do -listalle jotakin todellista keskittymistä vaativaa; Pappa vaikutti olevan vähän turhankin pirteä ja lennokasaskelinen. Ratsukko pysähtyi siistiin tasajalkapysähdykseen keskihalkaisijalle ja pääsin selittämään hiukan tehtävää, jota olin ajatellut heidän tekevän. Tarkoituksena oli siis edetä oikeassa kierroksessa, ja herätellä heti aluksi hevosta tekemällä paljon kokoamisia, lisäyksiä ja siirtymisiä. Kulmissa vaihdettaisiin askellajia käynnistä koottuun raviin ja ravista koottuun käyntiin, ja sivun keskellä tehtäisiin lisäykset. Ratsukko suoritti tehtävän melko hyvin, joskin välillä kokoamiset olivat tuskin huomattavia ja sainkin pyytää ratsastajaa kokoamaan hevosta ihan kunnolla. Lisäykset sen sijaan sujuivat moitteettomasti. Ratsukon hiottua tehtävää muutaman kierroksen molempiin suuntiin siirryimme treenaamaan laukanvaihtoja sekä avotaivutusta. Sekä ratsastaja että ratsu olivat selvästikin tottuneet tekemään molempia paljon itsenäisesti, sillä kumpikin sujui hyvin, eikä mitään alkukankeutta esiintynyt lainkaan. Hienoa, hienoa! Lopuksi pistin ratsukon käymään vielä kaikki askellajit läpi, ja todetessani lähes pettyneenä kaiken näyttävän loistavalta annoin ratsukolle luvan hoitaa loppuverryttelyt itsenäisesti." ~ minttu


01.02.2013 - päiväkirja

Pappa palkittiin ERJ:n laatuarvostelun tammikuun 2013 tilaisuudessa pistein 4+51+21+15+10=101.
Näin ollen ori saavutti hienosti ERJ II -palkinnon!


20.01.2013 - estevalmennus

"Oli toisen lupaamani estevalmennuksen aika ja Saijan pyynnöstä olin koonnut maneesiin valmiiksi 160cm esteradan, joka vastasi täysin Papan kapasiteettia. Jälleen huomasin jo alkulämmittelyn aikana, että orilla oli ylimääräistä virtaa vaikka muille jakaa ja siksi pyysinkin Saijaa keskittymään erityisesti orin pidätteiden tekoon. Alkulämmittelyiden jälkeen pyysin ratsukkoa siirtymään esteradalle ja suorittamaan radan ensimmäisen kerran. Tällä kertaa radalla piti ylittää yhteensä yhdeksän estettä, joista yksi este ylitettiin kahteen kertaan. Ensimmäinen ja toinen este ylittyivät todella kauniisti ja ilman ongelmia, mutta kolmannen esteen kohdalla Pappa yritti kiihdyttää hiukan liikaa ja päätyi kieltämään esteen tullessa liian äkkiä eteen. Kehotin Saijaa kumminkin yrittämään kyseistä estettä uudelleen ja tällä kertaa antamaan pidätteitä niin, ettei Papan vauhti pääse liiaksi nousemaan. Saija onnistuikin pidätteiden antamisessa erinomaisesti ja este ylittyi tällä kertaa ilman ongelmia, ihan niin kuin loppuradan esteetkin. Ratsukko kerkesi suorittamaan radan vielä kahteen kertaan ennen kuin valmennus alkoi lähestyä loppuaan ja molemmilla kerroilla rata onnistui ilman virheitä, sillä Saija osasi antaa juuri oikean määrän pidätteitä ja oikeaan aikaan. Sitten olikin jo loppuverryttelyn aika ja samalla ajattelin kertoa loppukommentit. Loppukommentteina voisin sanoa, että ratsukon yhteistyö on erinomaista niin kauan kun Saija vain jaksaa keskittyä Papan hallitsemiseen ja pidätteiden antamiseen. Suosittelen siis jatkossakin harjoittelemaan orin hallitsemista, jotta esteradat alkaisivat sujua ilman ylimääräistä hösellystä." ~ *lumienkuli*


19.01.2013 - estevalmennus

"Olin lupautunut pitämään kaksi estevalmennusta Saijalle ja hänen ratsulleen Papalle ja en tiennyt heistä etukäteen lähes mitään, joten hieman jännitin, mitä olisi edessä. Olin koonnut jo valmiiksi 140cm esteitä, sillä vaikka Pappa kuulemma osaisi hypätä korkeampiakin, niin tahdoin ensin nähdä miten ratsukon yhteistyö toimii. Heti jo alkulämmittelyiden aikana huomasi, että Pappaa ei voisi vähempää kiinnostaa Saijan antamat avut ja ori olisi huomattavasti mieluummin kiihdytellyt omia vauhtejaan. Saija sai kumminkin Papan hallintaansa pidättelemällä Pappaa ja niinpä pystyimme aloittamaan varsinaisen estevalmennuksen. Ensimmäiselle esteelle mennessään Pappa yritti kiihdyttää vauhtia ihan kauheisiin nopeuksiin, mutta onneksi Saija sai ratsunsa hallintaan hyvissä ajoin ennen estettä, joten vahinkoja ei päässyt sattumaan enempää kuin yksi pudonnut puomi. Pyysin ratsukkoa jatkamaan rataa pudonneesta puomista huolimatta ja seuraavat neljä estettä ylittyivätkin täysin ongelmitta. Sovimme, että ratsukko yrittää esterataa vielä ainakin kertaalleen, mahdollisesti kahdesti jos aikaa riittää ja toisella kerralla myös ensimmäinen este ylittyi ilman pudotusta. Aikaakaan ei mennyt ihan kauheasti radan suorittamiseen, siitä Pappa piti kyllä huolen kiihdyttelemällä jatkuvasti. Saija kerkesi kokeilemaan esterataa vielä kolmannenkin kerran ennen kuin valmennus alkoi lähestyä loppuaan ja kolmannella kerralla puomeja tipahti kahdesta esteestä. Antaisinkin ratsukolle niin sanotuksi kotiläksyksi harjoitella hieman tuota rauhoittumista ennen radalle siirtymistä, jotta esteet ylittyisivät ilman turhia pudotuksia, jotka johtuvat Papan liiasta vauhdista." ~ *lumienkuli*


06.01.2013 - päiväkirja

"Hyvä, ota se sama este vielä uudelleen!" Maija huusi maneesin keskeltä. Minä ja Pappa olimme keskellä Maijan tehotreeniä, joka jo "onneksi" oli päättymäisillään. Pappa oli ollut hienosti hallinnassani koko valmennuksen ajan, eikä se ollut kaahottanut miten sattuu. Lähestyimme 160cm korkeaa okseria hyvällä rytmillä, pidätteet menivät perille täydellisesti ja Pappa ponnisti juuri oikeaan aikaan. Tuntui kuin olisimme sillä hetkellä olleet maailman mestareita. Tietenkin Maijan piti löytää loistavasta hypystämme korjattavaa: "Älä sitä Papan niskaa tuijottele! Ja muista ne kädet!" Siirsin Papan käyntiin uralle. "Muuten meni tosi hyvin, jatketaan taas joskus toiste." Kiitin Maijaa hänen lähtiessään maneesista, ja kävelin kunnolla ohjat pitkinä lopuksi. Palailimme orin kanssa rauhakseen tallille, jossa hoidin sen kuntoon. Lopuksi hain vielä iltaruuat sille ja lähdin tarkastamaan tallin kirjanpitoa näin yötä vasten.


20.12.2012 - päiväkirja

Hyrr, kuinka kylmä olikaan kun ravailin Papalla järven rannan viertä menevällä polulla. Lumi narskui iloisesti orin kavioiden alla ja molempien hengitykset huurusivat hämärtyvässä illassa. Minun naamaani pisteli ja näytin varmasti Petteri-punakuonolta. Pian Pappa huomasi jo tallin lähestyvän eikä se meinannut pysyä kävelyvauhdissa. Sain orin takaisin aisoihin ja todella kävelimme takaisin tallin pihalle. Taputin Pappaa kaulalle kiitokseksi ja kiiruhdin sisälle lämpimään talliin. Vein Papan sen karsinaan, jonne sillä tuntui olevan hirmuinen hoppu. Riisuin rivakasti orin varusteet, ja ori pärskähti oikein kuuluvasti. Se myös ilmoitti kavereilleen oikein kimakalla hirnahduksella, että on tullut takaisin. Naurahdin vain orin käytökselle ja lähdin viemään varusteita paikoilleen. Tullessani takaisin heitin vielä villaloimen sen päälle ja lähdin auttamaan Antonia ja Stellaa iltaruokien laitossa.


07.12.2012 - estevalmennus

"Saavuin valmentamaan innokkaan oloista holsteinoria ja ratsastajaansa Saijaa. Saija kertoi jo verrytelleensä Papan, joten aloitimme lämmittelyn ristikolla pääty-ympyrällä. Pyysin Saijaa nostamaan laukan. Laukannosto oli täsmällinen ja vauhdikas, joten pyysin Saijaa istumaan rauhallisesti syvällä satulassa. Ratsukon tuli laukata ympyrällä ristikon yli. Ensimmäiset hypyt olivat hieman hallitsemattoman näköisiä ja Pappa loikkasi pienet ristikot valtavalla ilmavaralla, pian meno tasoittui ja nostin estettä pikkuhiljaa metriin saakka. Hypyt ympyrällä onnistuivat, joten annoin ratsukon levähtää ja viimeistin suunnittelemani radan maneesiin. Hyppyjä radalla olisi kaksitoista ja joitain kinkkisiäkin kohtia radalta saattoi löytää.
Alkuun rata tultiin pienempänä, n.110cm korkeudelle nostettuna. Pappa innostui alkuradasta, mutta neuvoin Saijaa istumaan liikettä vasten ja rauhoittamaan hevostaan olemuksella, joten pikkuhiljaa ratsu rauhoittui ja loppurata oli tasainen ja sujuva. Nostin esteet 140cm korkeudelle ja päästin ratsukon radalle uudelleen. Pappa hyppäsi nyt jo paljon sujuvammin, mutta muutamaan otteeseen heitti kyllä innostuksissaan hieman peräänsä ilmaan ja yksi puomi tipahti pienen takajalka virheen vuoksi. Nostin radan vielä 160cm tasolle, eikä se tuottanut ongelmaa. Pappa hyppäsi Saijan alla rohkeasti suuretkin okserit, eivätkä kinkkisimmätkään tiet tuottaneet ratsukolle päänvaivaa. Meno oli kerta kaikkiaan sujuvaa, tahdikasta ja siistin näköistä! Oli ilo nähdä hevonen, joka tykkäsi oikeasti hypätä." ~ Wen


27.10.2012 - päiväkirja

Raahasin Maijan tänään valmentamaan minua ja Pappaa, sillä kunnon estetreeni tekisi terää! Ori huomasi jo tallissa sitä laittaessani kuntoon, että tänään todellakin tapahtuisi jotain. Se oli niin innoissaan, että minun piti pyytää Maijaa pitämään Pappaa paikoillaan, jotta saisin kammettua itseni sen selkään. Papalla oli todella energinen päivä ja se steppailikin malttamattomana. Kun annoin sille luvan lähteä käyntiin, syöksyi se suoraan raviin. "Pruuuu! Hei ei me vielä lähdetä noin kovaa!" toruin sitä. Pidätin sitä ja tein muutaman voltin maneesin pitkälle sivulle. Nyt Pappa eteni reippaassa käynnissä, joka oli ihan hyvä. Samaan aikaan, kun tein itsenäisen alkuverkan orin kanssa, Maija kasasi meille joitakin esteitä. Papan oltua valmis siirtymään tehtäviin, otimme lämmittelyksi 70cm korkean pystyesteen. Pappa kiirehti ihan liikaa, joten minun oli pakko kääntää se pois esteeltä. Teimme muutaman laukkaympyrän ja yritimme uudestaan. Maija muistutti pidätteistä koko ajan ja tällä kertaa hallitsin Papan paljon paremmin. Muutaman hienosti onnistuneen kerran jälkeen, tämän ollessa tietenkin lasten leikkiä Papalle, siirryimmekin jo vaativampaan harjoitukseen. Maijalla oli meille nyt 120cm korkea pystyeste, jonka eteen hän oli asetellut puomeja vähän matkan päähän toisistaan. Tehtävänä oli mitoittaa Papan askellusta, jotta sen askelten välimatka ei olisi niin suuri. Vaikka Papan kanssa on tällaisiakin harjoituksia tehty moneen otteeseen, hyppäsi se jääräpäisesti valtavan loikan kun skippasi yhden puomivälin. Muutaman toiston kautta saimme Papan askeleet sopiviksi. Ravailin Papalla muutaman kierroksen, kun Maija pystytti meille jo orin kilpailutason korkuisia esteitä. Maneesissa oli nyt pystyssä vanhojen esteiden lisäksi 150cm korkea trippeli sekä kahden esteen sarja, joista ensimmäinen oli 160cm korkea pysty ja toinen 150cm korkea okseri. Pappa noudatti ohjeitani tarkasti, kun siirryimme hyppäämään trippeliä. Se kuunteli luottavaisesti ja reagoi apuihini nopeasti. Hyppy sujui hallitusti, ja oli Maijankin mielestä huomattavasti parempaa laatua kuin aikaisemmat. Lähestyimme sarjaa ensin hieman huonosta kulmasta, mutta Pappa selvitti pystyn mukisematta. Okserille ponnistuskohta jäi vähän liian kauas, joka johti puomin tipahtamiseen. Tulimme sarjan vielä uudelleen ja tällä kertaa maltoimme ottaa vielä yhden askeleen enemmän esteiden välissä. Maija oli tyytyväinen koko päivän suoritukseen eikä hänellä ollut paljoa kommentoitavaa muuta kuin, että Papan kanssa on muistettava antaa paljon pidätteitä.


09.08.2012 - estevalmennus

"Maneesiin saapuessani huomioni kiinnittyi välittömästi suurikokoiseen puoliverioriin, joka lämmitteli ratsastajansa Saijan kanssa tottuneesti. Ori eteni valtavin harppauksin, eikä korvat näyttäneet juuri ottavan ohjeita ratsastajalta.

"Okei, siirrytääs sitten heti pääty-ympyrälle!" Ohjeistin ratsukon suurelle ympyrälle maneesin toiseen päätyyn, ja nähdäkseni paremmin ratsukon työskentelyn ohjeistin heidät ottamaan ympyrän molempiin suuntiin ravissa sekä laukassa. Ensimmäisillä ympytröillä Pappa tuntui kiskovan itseään ulospäin kohti uraa, mutta riittävillä puolipidätteillä sen huomio saatiin siirrettyä ratsastajaan ja jälkimmäiset ympyrät menivät jo mallikelpoisesti.

Kun ympyrät suijuivat ongelmitta, pystytin kaksi pientä ristikkoa ympyrälle kello 12 ja 6 kohdille. Ori ravasi kauniisti molempien ristikoiden yli, mutta ympyrällä pysyminen tuotti jälleen ongelmia. Ohjeistin Saijaa kokoamaan hevostaan, ja keskittymään enemmän ympyrään kuin esteisiin sillä hevonen hoiti niiden ylityksen oikein mallikkasti ilman apuakin. Kun ympyrä alkoi pikkuhiljaa näyttämään paremmalta, pudotin toisen ristikon puomiksi ja toisen nostin ensin 60cm pystyesteeksi. Jatkoimme ympyrällä työskentelyä hypäten lämmittelyesteen ensin molempiin suuntiin ja sitten korottaen sen 80cm korkuiseksi. Este ylittyi hienosti molempiin suntiin yhtä kolahdusta lukuunottamatta.

Saijan siirtyessä uralle kevyeen raviin orin kanssa, pystytin maneesiin viidestä 100cm esteestä koostuvan lyhyen radan. Sarja koostui okserista, pystyesteestä, kolmoissarjasta sekä pienemmästä, 90cm korkeasta trippelistä. Rakensin sarjan niin, että jokaisen esteen jälkeen ratsukon tulisi kääntyä ja miettiä lähestymistään tarkkaan.

Ensimmäisellä kerralla sarjaan lähtiessä Pappa laukannosto viivästyi, joten ohjeistin Saijan ottamaan ympyrän ennen okseria jotta hän saisi laukan nostettua ennen estettä. Laukka nousi pienen mielenosoitus pukin keran, mutta okseri ylittyi kuitenkin hienosti. Matkalla okserilta pystylle orin vauhti nousi hieman turhan kovaksi ja pystyn jälkeen orilla menikin turhan kauan aikaa käännösapuihin vastaamiseen, josta lähestyminen sarjalle kärsi. Sarjan ensimmäisen esteen puomi tipahti, mutta Saija sai hienosti hevosen koottua ennen toista hyppyä, joka pelasti suorituksen. Lähestyminen trippelille oli puhdas, ja ratsukko ylitti pituusesteenkin hienosti.

Saija sai rauhassa jäähdytellä Pappaa kun korotin jokaista radan estettä noin 10-20 senttimetrillä. Tällä kierroksella ratsukko lähti riittävän vauhdikkaasti okserille, mutta Saija sai silti hillittyä ratsunsa pystyestettä lähestyessä. Askeleet meinasivat pidentyä sarjalla, mutta koko radasta suoriuduttiin tällä kertaa ilman pudotuksia.

Radan jälkeen yliteltiin vielä muutamat puomit ravissa, ja annoin ratsukolle luvan siirtyä loppukäynteihin. Pappa näytti kaikinpuolin tyytyväiseltä saadessaan pitkät ohjat ja rapsutukset kiitokseksi hyvästä työstä. Loppukäyntien aikana annoin vielä vinkkejä ympyrätyöskentelyyn sekä askelten kokoamiseen ja pidentämiseen. Kaikenkaikkiaan Saija ja Pappa onnistuivat valmennuksen aikana todella hyvin!" ~ Sieppari


01.08.2011 - päiväkirja

Se on nyt sitten viimeinkin totta, että Nellin vanhemmat ovat saapuneet tänne Takkuraan. Voi apua, miten hienoja hevosia! Minä, joka en ole vielä ollenkaan tottunut hienojen puoliveristen maailmaan, saan omakseni näinkin komeita nelijalkaisia. Noh, toivottavasti nämä hevoset sitten maksavat itsensä takaisin. Ei vaineskaan, Pappa on heti pärjännyt tallissa ja sen tavoilla hyvin. Toivottavasti sama malli jatkuu.

Tämä on virtuaalihevonen.
This is a sim-game horse.
Ulkoasu © jjens. tekijänoikeudet
Horse pictures © Benny de Ruiter Stables