Pretty DancerNimi Pretty Dancer Omistaja Sanchez, VRL-10533
Rotu Holsteiner Kasvattaja Sanchez
Skp, Säkä Tamma, 167cm Rekisterinumero VH11-044-0111
Väri Punaruunikko Painotus, ko Yleispainotus, 150cm / Int I
Syntymäaika 09.01.2001   (6v. 09.01.2007) Saavutukset ERJ I, YLA 2

ERJ I - palkittu kesäkuussa 2013
YLA 2 - palkittu elokuussa 2013


Pretty Dancer tutummin vain Nelli tai Dancer, kummin vain, on Sanchezin ensimmäinen oma hevonen (vuodesta -07 lähtien). Sanchezin vanha ystävä, Rose, tarjosi hänelle koulutettua kuusivuotiasta lupaavaa kenttäratsua kisahevoseksi. Siitä lähtien Sanchezin ja Dancerin taival on sisältänyt paljon onnistumisia ja myös monia tappioita, mutta niistä on saatu aina lisää puhtia ja tässä sitä nyt ollaan vuodessa 2013.

Nelli on se Sanchezin hevoskatraan kilttityttö, ei kauhean tempperamenttinen eikä tulinen, mutta silti aina täynnä energiaa ja pilke silmässä. Se jaksaa toisinaan miellyttää ihmistään, joten laitumelta tullessa ei ole mikään ihmekkään vaikka tien reunassa kasvava ruoho kiinnoistaisi enemmän kuin sisälle tulo. Tarhaan tai laitumelle mentäessä onkin jo sitten suurempi vaihde päällä, mutta toppuutteluiden jälkeen se kulkee rauhallisemmin vierellä, vaikkakin silti pitkin harppauksin. Ruoka-aikana Nelli jaksaa aina odottaa kiltisti vuoroaan eikä sille ole niin tarkkaa, jos muona ei ole sen edessä minuutilleen ruokkimisaikaan. Joten karsinan oven ryskytystä ei tämän hevosen suunnalta kuule.

Karsinassa harjauksen ajaksi ei Nellikkää tarvitse laittaa kiinni, sillä se seisoo jämptisti paikoillaan eikä pyöri ympyrää. Kuitenkin se on hieman utelias ja saattaa käännellä päätään seuraten tallin muuta elämää. Päätään Nelli ei ole oppinut nostamaan taivaisiin, joten sen yltää puhdistaa vähän lyhyempikin ihminen. Se nostaa erittäin kiltisti jalkansa ja pitää niitä ilmassa niin kauan kunnes puhdistaja laskee jalan irti. Mahan alta se aristaa hieman ja voi nostella jalkojaan. Mahanalus on vain harjattava nopeasti. Pesuboksiin Nelli tulee hiukan hankalasti, koska se ei tykkää vedestä kauhean paljon - sitä kutittaa.
Varusteiden laitto sujuu suhteellisen helposti. Se ottaa kuolaimet reippaasti suuhunsa eikä nostele päätään korkealle. Tämä voisi tuottaa nimittäin hieman ongelmia, sillä onhan tamma aika isokokoinen. Satulavyö pitää jättää suhteellisen löysäksi, ja kiristää vasta sitten, kun on nousemassa selkään. Tämä sen takia, koska Nelli saattaa yrittää pullistella vatsaansa, siitä ei koskaan tiedä millä tuulella se on, ja pihalle taluttaessa ilmakuplatkin häviävät sieltä masusta.

Nimi Pretty Dancer annettiin siinä toivossa, että varsasta kehittyisi taitava kouluratsu. Unelmat toteutuivat, mutta sitten huomattiin, että "Dancer" osasi muutakin kuin vain tanssia kouluradoilla; se loikki kuin gaselli esteiden ylitse. Niinpä Nellillä ruvettiin työskentelemään tasapuolisesti kaikissa kenttäratsastuksen osa-alueissa. Silloin, kun Nelli pääsee ulos kentälle tai maneesiin työskentelemään, tuntuu kuin siltä ei loppuisi energia koskaan. Se rakastaa kovaa harjoittelua, ja toki se palkitaan siitä, mutta toisaalta se pitää myös rauhallisista maastolenkeistä. Maastossa se käyttäytyy erittäin kuuliaisesti eikä temppuile, vaikka lähdettäisiinkin kunnon "vaellukselle". Nelli ei säiky helposti, mutta yksi asia mitä se todella pelkää... on kauheat postilaatikkomonsterit ja varsinkin, jos ne ovat kirkkaanpunaisia. Ihan niin kuin ne voisivat syödä tamma paran.

Kouluradalla Nelli työskentelee tyylikkäästi ja liikkuu kuin tanssien miellyttäen samalla ratsastajaansa kaikin tavoin. Tamma on aina rennon oloinen ja tuntuinen. Se omaa sulavat ja todella tasaiset askeleet. Nelli osaa kulkea erittäin kauniisti muodossa ja laukanvaihdot ovat tamman spesiaali. Passagea treenataan vielä kovasti, jotta liikkeeseen saataisiin vielä enemmän tarmoa mukaan.
Estekentällä Nelli menee sitten hieman vauhdikkaammin, mutta se tuottaa tulosta juuri ajan suhteen. Se kääntyy hyvin esteille, eikä kieltäydy usein. Hevonen ei lähde ryöstämään, mutta jarruvivuissa saattaa ilmetä hieman viiveellä tapahtuvaa hidastumista, mutta kunhan muistaa kunnon puolipidätteet, niin tammakin rauhoittuu. Maastoesteillä Nelli sitten liiteleekin suht rauhallisesti (luonnosta nauttien) verrattuna rataesteille. Se saattaa silti innostua esteistä niin, että heittää parit ilopukit niiden jälkeen ja silloin on ratsastajan varottava, ettei lennä selästä. Mutta muuten Nelli tottelee apuja moitteettomasti.Sukutaulu

Isä
The Dawn
hol, 170cm, trn
ERJ I, KRJ II, YLA 2
Isän isä
Quirro evm
hol, 171cm, rn
Isän isän isä
Question 1 evm
Isän isän emä
PP Neon evm
Isän emä
Lisbeth Girl evm
hol, 170cm, trn
Isän emän isä
Aron evm
Isän emän emä
Lisa-Ann evm
Emä
Dash the Prettyness
hol, 161cm, prn
ERJ I, KRJ II, YLA 1
Emän isä
Cover That evm
hol, 163cm, vprn
Emän isän isä
Yes Sir evm
Emän isän emä
Knippen evm
Emän emä
Dancing Angel evm
hol, 162cm, prn
Emän emän isä
Dance Dance! evm
Emän emän emä
Pretty Little evm


Nellin isän isä Quirro oli ehdottomasti sukunsa monitaituri. Sillä kilpailtiin vaativalla tasolla niin esteillä kuin koulussakin, eivätkä maastoesteetkään olleet temppu eikä mikään. Orin saattoi myös laittaa kärryjen eteen kopsuttelemaan. Kaunis, suurikokoinen ruunikon värinen ori keräsi ihmisten mielenkiinnon ulkomuodollaan ja palkittiinkin näyttelyissä useaan otteeseen. Valitettavasti ratsastusmenestyksensä puolesta ori ei ollut ihan kärkikahinoissa mukana. Se saattoi sijoittua helposti, mutta koskaan se ei ollut huipulla, mikä puolestaan saattoi johtua siitä, ettei sen omistaja osannut täysin valita, mihin heidän olisi kannattanut panostaa. Ulkomuotonsa takia Quirro sai kuitenkin monta kymmentä jälkeläistä, joista melkein kaikkien kohdalla osattiin valita joko este- tai kouluratsastus. Jälkeläisiä ori siis jätti vaikuttamaan molempiin lajeihin.

Isän isän isä Question 1 oli 169cm korkea ruunikko ori, joka kumma kyllä oli täysin estepainotteisesta suvustaan huolimatta koulupainotteinen hevonen. Orin suvun painotukset eivät kumminkaan näyttäneet häiritsevän Question 1:n sijoituksien keräämistä, vaan melkeinpä olisi voinut uskoa orin olevan täysin koulupainotteisen suvun jälkeläisiä. Harmi vain, että vaikka ori kuinka menestyi kouluratsastuksen saralla, ei sen omistaja herraa vienyt ikinä kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun, sillä hän pelkäsi estepainotteisen suvun laskevan pisteitä liikaa. Niinpä Question 1 sai tyytyä ainoana niin sanottuna isona saavutuksenaan kantakirjauksen kolmanteen palkintoon.

Isän isän emä PP Neon oli tummanruunikko, 170cm korkea holstein tamma, jonka painotuslaji oli esteratsastus, ja jossa tamma olikin erittäin hyvä. Sijoituksia nimittäin sateli tasaiseen tahtiin lähestulkoon jokaisista kisoista joihin PP Neon vain ilmoitettiin ja tamma tunnettiinkin todella hyvin kotimaansa esteratsastuspiireissä. Kun tuli aika, että PP Neon siirtyi kokonaan jalostukseen, oli tamman kasvattaja hyvin katkera siitä, ettei hän saanut ainuttakaan varsaa omistukseensa tästä estetykistä. Kumminkin, koska jälkeläisiä syntyi yhteensä vain kolme kappaletta, oli ymmärrettävää että niiden kotien valintaan piti käyttää hyvin paljon aikaa ja harkintaa. Näistä kolmesta varsasta ainoastaan yksi jäi PP Neonin kotimaahan Isoon-Britanniaan ja kaksi lähti jalostus- ja kisakäyttöön Saksaan eräälle menestyneelle holsteintallille.

Isän emä Lisbeth Girl oli brittiläisen Winstonin tilan paras siitostamma. Tammalla kilpailtiin sen nuoruusvuosina grand prix -tason esteradoilla ja se saavuttikin Euroopassa muutaman erittäin arvokkaan voiton, mikä johti sen varsojen suureen kysyntään. Tummanruunikko tamma oli kilpailutauolla sen saadessa pari varsaa, mutta teki paluun kilparadalle kaksitoistavuotiaana. Lisbeth ei kuitenkaan enää ollut niin terävässä iskussa kuin se joskus oli ollut, joten uran jatko jäi lyhyeksi. Tamma kuitenkin sijoittui kotimaansa arvostetuimmassa kilpailussa, minkä takia tamman jälkeläisten arvo oli edelleen huipussaan. Winston jätti tammasta itselleen yhden tammavarsan suvun jatkeeksi, mutta muut kymmenen varsaa menivät kuin kuumille kiville.

Isän emän isä Aron oli 167cm korkea ruunikko holstein ori, joka kilpaili todella tiheällä tahdilla painotuslajissaan esteratsastuksessa. Koska kisatahti oli tiheä, tuli myös sijoituksia kerättyä nopeaan tahtiin, mutta oli liian paljosta rasituksesta myös haittaa. Aron nimittäin joutui jäämään kisaeläkkeelle jo 10-vuoden iässä, sillä sen jalkojen lihakset olivat niin kuluneet liian tiheästä kilpailurytmistä. Tämä laskettiin orin silloisessa asuinmaassa Saksassa eläinrääkkäysrikokseksi ja niinpä Aronin kasvattaja pakkolunasti orin takaisin omistukseensa Isoon-Britanniaan ja jätti orin varhaiselle siitoseläkkeelle. Ori saikin kasvattajansa omistuksessa kymmenen kappaletta hyvin menestyneitä varsoja, joiden omistajat voivat varmasti olla ylpeitä hevosistaan.

Isän emän emä Lisa-Ann oli mustanruunikko, 168cm korkea holstein tamma, joka oli kyllä esteratsastuspainotteinen, mutta jolla ei ikinä monessakaan kisassa käyty pyörähtämässä. Lisa-Annin omistaja oli nimittäin sitä mieltä, että tammalla oli jalostusarvoa tarpeeksi jo pelkän sukunsa perusteella, joten mitä sitä suotta kisoja kiertämään turhaan. Ihan väärässä tuo tamman omistaja ei kumminkaan ollut, sillä Lisa-Annin varsat olivat todella kysyttyjä sen suhteellisen harvinaisen ja hyvän suvun vuoksi, mutta yleensä ostajaehdokkaat katosivat kun saivat kuulla varsojen hinnan. Varsoja tälle tammalle syntyikin loppujen lopuksi viisi kappaletta, joista kolme vietti kasvattajansa luona hyvän tovin luovutusiän jälkeenkin.


Nellin emän isä, Cover That on kisaratsu korvista kavioihin. Koko sen olemus huokuu kilpailuntahtoa ja sisukkuutta. Oria on siunattu myös komealla ulkonäöllä, joten menestys radoilla ja jalostusuralla on ollut taattua. Cove on kuin kotonaan esteradoilla ja se on niittänyt sijoituksia ihan maailman huipulla. Varsinkin aikaluokat ovat olleet orin hallinnassa, sillä vähän pienemmän kokonsa ansiosta se on notkea ja nopea. Kotioloissa Cove on kiltisti käyttäytyvä herra, joka ei tuota hoitajilleen juurikaan päänvaivaa. Ratsastaessa kuitenkin haastava, eikä sen selkään ole montaa ihmistä päästetty.

Yes Sir eli Setti on 165cm korkea holsteiner ori ja Nellin emän isän isä. Tämän orin kuvia katseltaessa huomaa mistä Cove on perinyt ulkonäkönsä. Kyseessä on varmaan yksi komeimmista hevosista mitä silmiini on osunut. Setti oli myös monipuolinen ratsu; sen kanssa harrastettiin niin esteitä kuin koulua. Esteet olivat selvästi se vahvin ala ja niiden parissa tuli paljon menestystä. Kouluradoilla ori saattoi joskus hermostua liikaa, mutta taitavan ratsastajan kanssa se liiteli palkintosijoille. Setti on periyttänyt jälkeläisilleen varsinkin liikkeitään sekä hyvää rakennetta.

Coven emä, Nellin emän isän emä, Knippen eli Nippe oli punaruunikko tamma. Rodultaan tietenkin holstein ja säkää löytyi 165cm. Nippe on varmasti yksi isän puolen suvun menestyneimmistä tammoista. Tämä rouva vaikutti ratsastuksen kuningaslajissa; kenttäratsastuksessa. Nippe menestyi lajissaan hyvin erinomaisen kestävyyden, liikkeiden sekä jatkuvan miellyttämisen halun ansiosta. Tämä hevonen yritti aina tosissaan, eikä sijoitus jäänyt ikinä kiinni siitä, että hevonen ei olisi yrittänyt tai se oli väsynyt. Kisauransa jälkeen Nippe vaikutti myös jalostuksessa ja se ehti saada kuusi jälkeläistä, joista suurin osa on menestynyt myös hyvin kisoissa.

Nellin emän emä Dancing Angel on aika haastava hevonen. Kutsumanimi Enkeli ei kyllä kuvaa kovin hyvin tätä 162cm korkeaa holstein tammaa. Enkelin haastavuus ilmenee juurikin ratsastaessa; se on tiputtanut ihmisiä selästään niin monta kertaa, että laskuista on seottu aika päiviä sitten. Tamma on erittäin herkkä, ja jos selässä tehdään yksikin väärä liike, löytää itsensä pian maasta. Jos ratsastaja osaa hommansa, Enkeli liitelee kouluratoja kuin tyhjää vain. Tamma onkin painottunut juuri kouluratsastukseen ja menestynyt ihan hyvin. Enkeli on saanut muutaman jälkeläisen, joille kaikille on periytynyt jossain määrin haastavaa luonnetta.

Emän emän isä Dance Dance! oli 166cm korkea holstein ori. Komea rautias Dani liiteli koulukentillä kaikkien sydämiin. Orin askellus oli vailla vertaansa ja monet maailman huiput ylistivät nimenomaan sen askelia. Dani niitti menestystä kansainvälisillä areenoilla ja vaikutti kisauransa aikana ja sen jälkeen vahvasti jalostukseen. Orissa oli vain yksi miinus; sen luonne. Dani ei tosiaankaan ollut helpoimmasta päästä ja joskus se kävi jopa hiukan vaaralliseksi. Ratsastaessa ori oli helppo, mutta hoitotoimenpiteet olivat painajaista.

Emän emän emä Pretty Littlen elämä ei alkanut hääppöisesti. Pieni tammavarsa jäi orvoksi päivän ikäisenä, kun sen emä kuoli. Onneksi Preelle löytyi sijaisemä, joka hyväksyi sen. Kovasta alusta huolimatta tammasta kasvoi terve, nätti tyttö ja se menestyi myöhemmin hyvin esteradoilla. Ihan ykkösluokan hevoseksi Pree ei yltänyt, mutta omalla tasollaan se loisti. Luonnetta löytyi joskus liiaksi asti ja joskus tamman kanssa oltiin isoissa vaikeuksissa. Ei mitenkään kiva kun ennen kiltisti koppiin mennyt hevonen ei kisa-aamuna suostukaan astumaan edes lastaussillalle. Onneksi kovapäisyydestä oli hyötyä kisaradalla, eikä tamma suostunut millään luovuttamaan. Preen jälkeläiset ovat perineet varsinkin emänsä luonnetta, mutta suurin osa myös hyvää hyppykykyä.

Isänisä ja -emä © Sanchez, loput isän puolelta © *lumienkuli*. Emän suku © Mari H. Kiitos!


Jälkeläiset

Syntynyt Skp Virallinen nimi Isä Omistaja Saavutukset
15.10.2012 Ori On Rainy Days BAP Don Couture Bay Sanchez +50 ERJ sijoitusta
12.12.2012 Tamma Wish Me Luck BAP Lifetime 'If Jaana K. +50 ERJ sijoitusta
08.05.2013 Ori Pretty Gotten LIN Forgotten F Riitsu -
02.06.2013 Tamma Pretty Dracaena LIN Margravenus PB Liana -
07.07.2013 Ori Art of Movement LIN Cirque Du Freak DD Sanchez +40 KRJ sijoitusta


Kilpailut

Kalenteriin merkitään vain sijoitukset.
Nelli on kilpailueläkkeellä.

ERJ sijoituksia 75

09.07.12 - 150cm - 2 / 30 - Swift Stud
10.07.12 - 140cm - 5 / 39 - Rêve de Haussea
10.07.12 - 150cm - 6 / 40 - Rêve de Haussea
25.07.12 - 150cm - 1 / 30 - Fleurette
26.07.12 - 150cm - 1 / 30 - Fleurette
27.07.12 - 130cm - 1 / 29 - Wyonn
03.08.12 - 150cm - 5 / 30 - Dark Side Trakehners
04.08.12 - 150cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners
04.08.12 - 130cm - 4 / 60 - Bairdon
06.08.12 - 130cm - 5 / 60 - Bairdon
06.08.12 - 140cm - 4 / 40 - Takkura
06.08.12 - 150cm - 3 / 40 - Solo
07.08.12 - 150cm - 3 / 30 - Wiesehain
08.08.12 - 150cm - 1 / 40 - Solo
09.08.12 - 150cm - 4 / 40 - Solo
10.08.12 - 150cm - 2 / 30 - Cirion Stud
10.08.12 - 135cm - 4 / 45 - Elgwir Arabians
12.08.12 - 150cm - 1 / 30 - Cirion Stud
12.08.12 - 150cm - 2 / 30 - Dark Side Trakehners
12.08.12 - 150cm - 3 / 30 - Dark Side Trakehners
12.08.12 - 150cm - 2 / 50 - Hiidenpirtti
13.08.12 - 150cm - 3 / 40 - Solo
14.08.12 - 140cm - 1 / 30 - Regea Oldenburgs
15.08.12 - 140cm - 1 / 30 - Regea Oldenburgs
16.08.12 - 150cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners
16.08.12 - 130cm - 4 / 50 - Koston Suomenhevoset
17.08.12 - 150cm - 4 / 30 - Hurmeen kisakeskus
18.08.12 - 150cm - 5 / 30 - Dark Side Trakehners
18.08.12 - 150cm - 5 / 30 - Satulinna
18.08.12 - 150cm - 1 / 30 - Vicinity Shepherds
19.08.12 - 150cm - 5 / 30 - Vicinity Shepherds
19.08.12 - 150cm - 3 / 30 - Vicinity Shepherds
20.08.12 - 150cm - 1 / 30 - Vicinity Shepherds
20.08.12 - 150cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners
20.08.12 - 150cm - 4 / 30 - Dark Side Trakehners
20.08.12 - 140cm - 1 / 30 - Oldsfellin Kartano
20.08.12 - 150cm - 3 / 40 - Solo
21.08.12 - 150cm - 2 / 30 - Dark Side Trakehners

 

21.08.12 - 150cm - 4 / 40 - Solo
22.08.12 - 150cm - 4 / 35 - Takkura
22.08.12 - 130cm - 3 / 50 - Koston Suomenhevoset
22.08.12 - 150cm - 2 / 30 - Dark Side Trakehners
23.08.12 - 150cm - 3 / 40 - Solo
23.08.12 - 150cm - 1 / 35 - Takkura
23.08.12 - 150cm - 5 / 30 - Dark Side Trakehners
25.08.12 - 150cm - 4 / 80 - KK Energia
26.08.12 - 150cm - 7 / 80 - KK Energia
02.09.12 - 120cm - 3 / 80 - Malkamäki
03.09.12 - 150cm - 6 / 50 - Castor Racing Center
04.09.12 - 120cm - 2 / 50 - Takamaiden Suomenhevoset
04.09.12 - 150cm - 5 / 50 - Castor Racing Center
06.09.12 - 150cm - 3 / 50 - Castor Racing Center
09.09.12 - 150cm - 5 / 30 - Dark Side Trakehners
11.09.12 - 150cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners
14.09.12 - 140cm - 2 / 30 - Escorant Trakehners
18.09.12 - 150cm - 6 / 40 - Nonshein
15.09.12 - 150cm - 2 / 30 - Underground
16.09.12 - 145cm - 5 / 46 - Elgwir Arabians
17.09.12 - 150cm - 4 / 30 - Underground
18.09.12 - 150cm - 4 / 30 - Castor Racing Center
30.09.12 - 140cm - 12 / 200 - Dark Side Trakehners (ERJ Cup)
06.10.12 - 150cm - 3 / 30 - Skurvash
09.10.12 - 150cm - 6 / 40 - Praque Trakehners
09.10.12 - 150cm - 5 / 30 - Underground
11.10.12 - 150cm - 2 / 40 - Praque Trakehners
11.10.12 - 150cm - 5 / 30 - Underground
28.10.12 - 150cm - 2 / 40 - Cheval Delamer
08.11.12 - 150cm - 4 / 30 - Underground
09.11.12 - 140cm - 5 / 30 - Kirbera
09.11.12 - 150cm - 1 / 30 - Kirbera
18.11.12 - 150cm - 6 / 40 - VSPY
19.11.12 - 150cm - 3 / 40 - VSPY
30.11.12 - 150cm - 18 / 214 - Dark Side Trakehners (ERJ Cup)
28.02.13 - 150cm - 8 / 152 - Dark Side Trakehners (ERJ Cup)
31.03.13 - 140cm - 3 / 178 - Dark Side Trakehners (ERJ Cup)

KRJ sijoituksia 52

08.01.12 - Va A - 1 / 60 - Reinivuori
10.01.12 - Int I - 1 / 50 - Sanbrook Dressage
13.01.12 - Int I - 4 / 50 - Sanbrook Dressage
12.07.12 - Int I - 3 / 70 - KK Bailador
12.07.12 - Int I - 6 / 40 - Infinity
14.07.12 - PSG - 7 / 70 - KK Bailador
17.07.12 - Va B - 2 / 50 - Roihaja
18.07.12 - Int I - 2 / 50 - Skurvash
19.07.12 - Int I - 2 / 50 - Skurvash
23.07.12 - Va B - 5 / 60 - Fiktio
03.08.12 - Va B - 1 / 30 - Kadotetut Suomenhevoset
03.08.12 - Va B - 5 / 30 - Kadotetut Suomenhevoset
04.08.12 - Va B - 2 / 30 - Kadotetut Suomenhevoset
05.08.12 - Va B - 5 / 50 - Viehättävä
06.08.12 - Va B - 6 / 50 - Viehättävä
06.08.12 - Int I - 5 / 48 - Yamera
11.08.12 - Va B - 5 / 90 - Naquila
15.08.12 - Va A - 1 / 45 - Takkura
15.08.12 - Int I - 5 / 45 - Takkura
22.08.12 - Va A - 7 / 60 - Taavilan Suomenhevoset
23.08.12 - Va B - 1 / 40 - Brescon Showjumpers
24.08.12 - Va B - 4 / 40 - Brescon Showjumpers
29.08.12 - Int I - 5 / 123 - Bairdon (KRJ Cup)
11.09.12 - Int I - 6 / 50 - Eton Stud
03.10.12 - Int I - 4 / 50 - Metsälampi
03.10.12 - Int I - 3 / 50 - VIRKE

 

04.10.12 - Va A - 3 / 40 - Cabin 21
04.10.12 - Va A - 6 / 40 - Kaylee Stables
05.10.12 - Int I - 3 / 50 - VIRKE
13.10.12 - Va A - 5 / 40 - Stecker
13.10.12 - Va A - 3 / 40 - Oldfinion Dressage
05.11.12 - Int I - 5 / 50 - Metsälampi
07.11.12 - Int I - 3 / 50 - Metsälampi
19.11.12 - Va A - 3 / 50 - Taavilan Suomenhevoset
20.11.12 - Int I - 3 / 40 - Cabin 21
22.11.12 - Va A - 6 / 50 - Taavilan Suomenhevoset
22.11.12 - Va A - 3 / 50 - Taavilan Suomenhevoset
27.11.12 - Int I - 2 / 40 - Ribbing
28.11.12 - Int I - 7 / 60 - Vitry
01.12.12 - Va A - 5 / 60 - Whitehall
02.12.12 - Int I - 1 / 40 - Ribbing
03.12.12 - Int I - 1 / 40 - Ribbing
05.12.12 - Int I - 7 / 60 - Whitehall
14.12.12 - Va A - 2 / 30 - Mintun Talli
14.12.12 - Va B - 1 / 40 - Team Criminals
15.12.12 - Va B - 2 / 40 - Team Criminals
17.12.12 - Va B - 2 / 40 - Fiktio
29.01.13 - Va B - 6 / 40 - Konkkaronkka
29.01.13 - Va B - 5 / 40 - Konkkaronkka
31.01.13 - Va B - 1 / 40 - Konkkaronkka
02.03.13 - Int I - 5 / 68 - Oldfinion Dressage (KRJ Cup)
30.09.13 - Int I - 4 / 88 - Fiktio (KRJ Cup)

KERJ sijoituksia 38

13.09.12 - CCI/CIC5 - 1 / 49 - Heartvilla
14.09.12 - CCI/CIC5 - 2 / 49 - Heartvilla
30.09.12 - CCI/CIC5 - 1 / 30 - Suprant
05.10.12 - CCI/CIC5 - 1 / 50 - Koston Suomenhevoset
06.10.12 - CCI/CIC5 - 6 / 50 - Koston Suomenhevoset
07.10.12 - CCI/CIC5 - 7 / 50 - Koston Suomenhevoset
07.10.12 - CCI/CIC5 - 3 / 38 - Sakasti
14.10.12 - CCI/CIC5 - 1 / 30 - Solo
15.10.12 - CCI/CIC5 - 3 / 40 - Satulinna
15.10.12 - CCI/CIC5 - 4 / 35 - Vitry
16.10.12 - CCI/CIC5 - 5 / 35 - Vitry
20.10.12 - CCI/CIC5 - 3 / 30 - Tositarun Suomenhevoset
21.10.12 - CCI/CIC5 - 3 / 40 - Satulinna
23.10.12 - CCI/CIC5 - 1 / 25 - Suprant
25.10.12 - CCI/CIC5 - 5 / 25 - Suprant
26.10.12 - CCI/CIC5 - 5 / 25 - Suprant
04.12.12 - CCI/CIC5 - 2 / 30 - Dark Side Trakehners
22.08.13 - CIC4 - 4 / 25 - Solo
23.08.13 - CIC4 - 4 / 19 - Tackleberry

 

25.08.13 - CIC4 - 1 / 25 - Solo
25.08.13 - CIC4 - 2 / 30 - Kilpailukeskus Stewart
26.08.13 - CIC4 - 3 / 25 - Susiraja
02.09.13 - CIC4 - 4 / 19 - Suprant
15.09.13 - CIC4 - 1 / 36 - Strix Stable
22.10.13 - CIC4 - 2 / 16 - Strix Stable
22.10.13 - CIC4 - 4 / 30 - Solo
23.10.13 - CIC4 - 4 / 16 - Strix Stable
23.10.13 - CIC4 - 5 / 30 - Pirunkorpi
24.10.13 - CIC4 - 5 / 30 - Pirunkorpi
25.10.13 - CIC4 - 1 / 30 - Nuovan Talli
25.10.13 - CIC4 - 1 / 28 - Huvitutti
28.10.13 - CIC3 - 3 / 28 - Carbon Sporthorses
28.10.13 - CIC4 - 3 / 16 - Strix Stable
31.10.13 - CIC4 - 2 / 30 - Pirunkorpi
01.11.13 - CIC4 - 2 / 30 - Pirunkorpi
09.11.13 - CIC4 - 1 / 36 - Strix Stable
11.11.13 - CIC4 - 4 / 30 - Solo
28.02.14 - CIC4 - 10 / 118 - Taikakuun Kartano (KERJ Cup)


Valmennukset ja päiväkirja

25.06.2013 - päiväkirja

Nelli palkittiin ERJ:n laatuarvostelun kesäkuun 2013 tilaisuudessa pistein 4+55+30+15+10=114.
Puunaus viimeiseen asti siis todella kannatti! Voin olla ylpeä tammasta, ja se käyttäytyikin kuin enkeli!


25.05.2013 - päiväkirja

Tänään oli sitten se päivä, jolloin oli aika ilmoittautua erj:n laatuarvosteluun. Tammaa oli valmisteltu pitkään ja hartaasti, ja sen jälkeläisetkin olivat saavuttaneet kilpailumenestystä esteradoilta. Olin aivan innoissani kuolaamassa lempitammaani ja hellimässä sitä sen minkä kerkesin. Ensimmäisenä se sai aamupalaksi herkkuaterian, josta tiesin sen pitävän. Seuraavaksi ohjelmassa oli oikein täystuunaus, jotta tamma näyttäisi todella fiiniltä ja edustaisi kunnolla tallia. Itse olin melkoisen ylipirteä, eikä tamma oikein tiennyt, mitä ajatella minusta hääriessäni sen ympärillä. Tamman ollessa kuin kiiltokuva, olin vihdoin tyytyväinen. Tähän hätään ei auttanut enää kuin toivoa sormet ristissä parasta. Tavoitteena meillä on pelkästään ensimmäinen palkinto ja tiedän, että tamma on sen arvoinen. Se on sitten ihan eri asia, mitä tuomarit ajattelevat. *Oijoi, onko tuossa vielä pölypallo?!*


24.05.2013 - päiväkirja

Tamma laukkasi maneesissa kaula kauniilla kaarella. Ohjasin sen kujalle, jossa oli ensimmäiseksi 130cm korkea este ja sitten 150cm korkea este. Olimme käyneet tamman kanssa pyöröaitauksessa lämmittelemässä juoksuttamisella ja sen jälkeen siirtyneet tänne. Olin laittanut tamman hyppäämään ensin alle metrin esteitä ja nostanut estekorkeutta sitten vähitellen. Nyt oli luvassa enää viimeinen rutistus. Nelli suoriutui kujasta jo rutiininomaisella tavalla. Tamma laittoi heti merkille, kun en enää ollutkaan ohjaamassa sitä uudelle kierrokselle, ja hidasti vauhtinsa käynniksi. Se tepasteli - ihme kyllä - luokseni ja kehuin sitä vuolaasti tämän päivän suorituksesta. Lähdin taluttamaan tammaa takaisin talliin kevätillan auringon lämmittäessä mukavasti. Nelli oli sen verran hikinen, että kävimme kääntymässä pesuboksilla ennen karsinalle menoa. Tallin muut hevoset oli jo ruokittu, joten kävin erikseen hakemassa tammalle sen iltaruuan. Lähtiessäni tallista sammuttelin ylimääräisiä valoja ja painuin itsekin suihkun kautta nukkumaan.


11.05.2013 - päiväkirja

Nelli varsoi pari päivää sitten kolmannen varsansa, joka onkin tällä kertaa rodultaan suomalainen puoliverinen. Ori muuttaa heti vieroituksen jälkeen Riitsun omistukseen. Muuten Nellin kanssa on ollut oikein leppoista, sillä kovin kilpaurakka on takanapäin. Se on saanut viettää varhaiseläkepäiviään nyt kevään tullen laitumella muiden jo kisanneiden tammojen kanssa. Nyt sillä on kuitenkin taas ruvettu tekemään töitä, ettei tamman kunto mene ihan retuperälle. Nimittäin: seuraavaksi vuorossa ovat laatuarvostelut, joista tärkeimpänä on tietenkin estepuoli. Minulla on myös haaveena, että tammasta saisi myös koulupuolle painottuneita varsoja, sillä sukunsa puolesta täysin koulupainotteiset varsat eivät olisi täysi mahdottomuus. Eli krj:n laatuarvostelu houkuttelisi kovasti! Se tosin tarkoittaisi sitä jälkeläisnäytön haalimista... Toki vielä YLA:ssakin olisi mahdollisuus pyörähtää ja näin ollen hankkia rivillinen noita arvonimiä. Näiden tilaisuuksien jälkeen olisi tammalle luvassa uranvaihdos siitostammaksi. Eli eikun mars matkaan ja tehokuurille!


28.04.2013 - estevalmennus

"Sanchez ja Nelli verryttelivät Metsälammen kentällä samalla kun minä kokosin 100-senttistä esterataa. Rataan kuului pystyesteitä, oksereita ja yksi nousueste. Sanchez oli kuvaillut Nelliä esteillä vauhdikkaaksi, mutta kiltiksi - sen huomasin jo alkuverryttelyiden aikana. Ratsukko alkoi hypätä linjaa, johon kuului pystyeste ja sen jälkeen okseri. Ennen estettä Nelli kiihdytti vauhtiaan, ja esteen jälkeen takapää lennähti hiukan ilopukissa. Okserille tultiin vähän vauhdikkaammin, jonka vuoksi hypystä tuli kovin ilmava. Seuraava kerta sujui paremmin, ja Sanchez sai tamman hiukan rauhallisempaan laukkaan. Estetunti sujui kokonaisuudessaan hyvin, ja Nellin hypyt olivat melko moitteettomia. Yksi kielto tuli nousuesteellä, sillä linjasta tuli hiukan tiukka. Saimme tunnin loppua kohden hypyistä parempia, ja korjailin myös Sanchezin kevyttä istuntaa hiukan." ~ Sinte


27.10.2012 - päiväkirja

Taluttelin Nelliä tallin pihalla ja iloinen orivarsa Riki hyppeli emänsä perässä. Riki selvästi ihmetteli lunta, Nelli vain hörähteli hiljaa varsansa tekemisille. Matka tarhasta talliin ei kestänyt kauaa, sillä molemmat ilmeisesti halusivat kiireesti lämmittelemään. Sain kaksikon tuota pikaa talliin ja karsinaan lepäämään, jonne heitin myös iltaheinät. Nellin varsominen oli sujunut todella hyvin eläinlääkärin mukaan, vaikkei kukaan kyseistä tapahtumaa ollut päässyt todistamaan. Eräänä aamuna oli karsinassa vain ollut tamman lisäksi hoippuva oripoika. Se oli koko tallin piristysruiske siihen aamuun - ja moneksi kuukaudeksi! Vaikka varsa jouduttiinkin viemään leikkaukseen melkein heti, parantui se onneksi nopeasti. Nelli oli ensin hämillään, kun sen varsa vietiin siltä vähäksi aikaa pois, mutta hoivasi sitä sitten entistä enemmän, kun se tuli takaisin. Itse henkilökohtaisesti olin todella ylpeä ja onnellinen tästä varsasta, sillä onhan Nelli sentään ensimmäinen oma hevoseni. Ja vielä kaupan päälle noin suloisen vauvan saattoi maailmaan!


07.08.2012 - kouluvalmennus, Int I

"Kun astelin aurinkoisena elokuun päivänä kentän laidalle, kohtasin kauniin otuksen. Pretty Dancer, tottelee nimeä Nelli, seisoi kentän keskellä valmiina lähtemään liikkeelle. Se kuitenkin odotti maltillisesti ratsastajan merkkiä, ja kulki vasta sitten. Tutustuin ensin hevoseen ja sen jälkeen päästin teidät alkuverkkaamaan vapaaseen tyyliin. Nelli oli heti alusta lähtien irtonainen ja tarkka liikkeissään, mitä oli upea katsella. Perusaskellajit saitte käydä läpi, kunnes aloimme harjoitella passagea. Tamma lähti ensin liikkeelle reippaassa ravissa, kunnes huomasi, että askelta pitikin koota. Alkuun tamma ei selvästikään jaksanut nostella takasia, niin kuin kuuluu, mutta pienen raippamuistutuksen jälkeen Nelli alkoi käyttää myös takasia kunnolla. Tällä tammalla on kuitenkin enemmän taipumusta piaffeen, sillä passage ei ollut ihan niin eteenpäinpyrkivää, kuin sen pitäisi. Asian korjaamiseksi riitti tosin ihan pelkkä istunnan muutos hieman kevyemmäksi, ja Nelli muutti askellustaan reippaammaksi. Jalat nousivat lopulta hienosti ja paino oli esimerkillisesti takaosalla. Siirryimme siis kokeilunhaluisina piaffeen, joka osoittautui tammalle enemmän miellyttäväksi, kuin passage. Nelli liikkui hyvin vähän eteenpäin, mikä piaffessa on juuri ihailtavaa! Tamma tanssahteli lähes paikallaan, joten muutaman hyvän ja korkean askeleen jälkeen Nelli sai kävellä hetken aikaa. Säädimme loppuun vielä laukanvaihtoja. Nostitte laukan, joka oli todella hyvin rullaavaa ja tamma astui kunnolla alleen. Tulitte kokorataleikkaata ja siinä suorititte vaihdot joka toisella askeleella. Nelli kyllä oli vaihdellut laukkaa muutaman kerran ennenkin, sen näki itsevarmasta ja hyvin etenevästä menosta. Muutaman kerran vaihdot suoritettuanne päätimme jättää valmennuksen tähän, koska kaikki oli sujunut niin hyvin ja mallikelpoisesti!" ~ funfunHey


20.07.2012 - päiväkirja

Kisakautta on ruvettu taas käynnistelemään ihan rauhassa. Muutamia sijoituksiakin on saatu jo kasaan sekä esteiltä että koulusta. Lisäksi positiivinen yllätys löytyy juuri käydyistä kenttäratsastuskisoista, joissa Nelli jaksoi reippaasti jokaisessa koettelemuksessa. Tuloksena oli voitto kaikista vaativimmassa luokassa! Ylpeä olen tytöstäni. Pidetään lippukorkealla ja kisataan lisää, sillä tavoitteet ovat sen kuin nousset.


23.03.2012 - päiväkirja

Meillä on Nellin kanssa ollut kisataukoa ihan vain sen vuoksi, että tamma saa pitää vähän vapaata. Sillä on myös ollut pienoinen nuha päällä, joten senkin takia tauko on ihan paikallaan. Kesäkaudella jatketaan taas ahkerasti. Nellille olen suunnitellut jälkikasvua ja sopivaa isäehdokastakin olen jo haeskellut. Varsa voisi syntyä varmaankin joskus syksyn puolella. Toivottavasti saadaan tälle ihanuudelle suvun jatketta!


22.06.2009 - maastoestevalmennus, 110cm

"Nelli säikkyi tänään huvikseen maastoesteitä ja kaahotti pää vinossa kaikkien esteiden ohitse, olivat ne sitten erikoisia tai eivät. Se myös keskittyi kaikkeen muuhun enemmän kuin itse hyppäämiseen. Saijalle tuli rankka estetunti ja etenkin mäkihypyt tuottivat ongelmia, koska neiti ei kaahotukseltaan saanut tarpeeksi ponnistusvoimaa esteelle, joka tuotti selvästi enemmän vaikeuksia teille kuin toisille. Lopputunnista Nelli ei enää viitsinut säikkyä esteitä vaan hyppäsi todella hienosti jopa vesiesteen. Tamman kestävyyttä on hyvä harjoitella vaikkapa maastossa, koska se väsyi paljon herkemmin riehuttuaan kuin toinen ratsukko. Erikoishypyt ja vesieste sujuivat lopulta erinomaisesti, mutta enempi kuri ja treenaaminen niillä tekisivät Nellistä erinomaisen kenttähepan." ~ Jannica


21.06.2009 - estevalmennus, 130cm

"Nellin kanssa esteura sujuu hyvin ja se näyttää nauttivan hyppäämisestä. Nelli oli varustaessa jo valmiina menemään, traileriinkin se oli kuulemma oikein rynnännyt. Tamma oli koko kuljetuksen pirteä ja Saija hieman jännitti miten valmennuksen jälkeen tulisi käymään, koska sen jalat ovat kuulemma olleet estetreenin jälkeen hieman lämpimät, mutta kylmäyksellä ongelma on mennyt pois, suurempaa huolta siis tuskin tulee olemaan nytkään, koska neiti kulki lopputunnistakin hienosti ontumatta. Tamma oli koko tunnin innokas menijä ja sen kanssa oli hauskaa työskennellä. Saijalle antaisin sellaisen neuvon, että kannattaisi kiinnittää huomiota estetunneilla eritoten apujen oikeaan käyttöön ja niiden vastaamistarkkuuteen. Tamma kannattaa myös valmistella tehtäviin huolellisemmin, jolloin vältytään haavereilta. Muista myös jättää turha rauhattomuus pois ja palkitse tamma jo pelkästään myötäämällä ohjasta. Esteradalla pärjäätte hyvin kun kiinnität Nellin huomion ajoissa esteisiin ja tuot sen esteelle voimakasta, muttei kuitenkaan pitkää tai hallitsematonta laukkaa. Nellillä oli vaikeaa 130cm radalla säilyttää laukka kaarteissa, joten sitä voisit työstää ensimmäiseksi vaikkapa treenamalla pelkkää laukkaa maastossa mutkissa ja kentällä tai maneesissa ilman esteharjoittelua, kuten vaikkapa puomeja apuna käyttäen. Toinen suorituskerta oli parempi, sait laukan enemmän esiin ja varmemmaksi, jolloin hypyistäkin tuli ilmavempia ja kaikin puolin parempia. " Uusintaradalla " tamma oli ketterä ja kääntyi kokoisekseen hyvin!" ~ Jannica


20.06.2009 - kouluvalmennus, Va A

"Nelli oli alusta saakka innostunut ja avoin uusille asioille. Alkuverryttely tapahtui ravissa hyvin ympyröillä. Nelli tuntui aluksi hieman jäykältä, mutta taivutusten jälkeen se kulki jo paremmassa muodossa. Muutamia kertoja apuja jouduttiin tosin terästämään vielä raipalla ja kannuksella, jotta neiti olisi totellut nopeammin apuihisi. Sinun on hyvä tulla Nellin kanssa lämmittelemään jo hyvissä ajoin ennen valmennuksen alkua, koska se lämpenee todella hitaasti ja tälläkin kertaa yli puolet valmennukseen varatusta ajasta meni vielä lämmittelemiseen. Nellin verryttyä aloitimme harjoittelemaan avoja ja sulkuja, jotka Nelli teki melko mukavasti. Avotaivutus meni ehkä vielä hieman paremmin ja sen jälkeen asettelimme hetken kevyessä ravissa. Lisäykset ravissa vaativat hieman raipannaputtelua, mutta pienen työstämisen jälkeen neiti kulki oikein hyvin ja teki hienot lisäykset molempiin suuntiin lävistäjällä kevyessä ravissa. Lisäyksiin otimme myöhemmin laukan mukaan ja ympyrälläkin lisäys laukassa sujui hyvin ja Nelli otti avut kuuliaisesti vastaan. Lopputunti ravailtiin rentoa ravi ja Nelli astui kauniisti takajaloilla alleen ja liikkui muutenkin lopputunnin todella hienossa muodossa. Yhteistyönne oli kaiken kaikkiaan sujuvaa ja sopisitte varmasti hyvin kouluradoille pidemmällekin!"
~ Jannica


09.06.2009 - estevalmennus, 90cm

"Nellin kanssa teillä meni koko valmennus ihan ok. Kuitenkin olisit saanut vähän enemmän rauhoitella Nelliä, koska välillä vauhti oli todella kovaa. Valmennuksen alussa tammalla oli hirmuisesti ylimääräistä energiaa, joten sait tehdä kunnolla töitä, jotta tamma pysyisi hallinnassa. Pääsimme kunnolla hyppäämään, kun valmennusta oli mennyt jo puolet. Tamma hyppäsi ihan leikiten pienemmät esteet ja jätti valtavat ilmavarat. Rakensin teille pienen radan, joku koostui alle metrin esteistä, mutta joissa oikeat tiet olivat ratkaisevassa asemassa. Tämän estesarjan suorititte helpon näköisesti, ja se oli mukavaa katsottavaa. Tammasta kuitenkin huomasi, että se ei oikein innostunut näin matalista esteistä, sillä olihan nämä melko matalia verrattuna siihen, mitä tamma on tottunut hyppäämään. Sen takia puomit rupesivat kolisemaan aika lailla ja pari spurttiakin tamma veti esteiden ohitse. Valmennuksen loputtua tamma ja ratsastaja olivat molemmat melko nääntyneitä. Yleisesti sanottuna olette ratsukko, jolla on paljon vauhtia ja joukossa myöskin vaarallisia tilanteita." ~ Elisa, Tupasvilla


06.06.2009 - estevalmennus, 140cm

"Aluksi luulin, ettei Nelli pääsisi esteiden yli puhtaasti, jos se vain ryöstäisi ja menisi kovaa vauhtia esteille. Onneksi olin kuitenkin väärässä. Nelli hyppäsi esteiden yli hyvin ja suurella ilmavaralla! Kieltäytyminen tuli vain kerran, kun askeleet menivät vähän sekaisin esteelle tultaessa. Muuten meni oikein hyvin, eivätkä puomitkaan tippuneet alas. Pyysin kuitenkin Saijaa pidättelemään Nelliä, ettei sillä joka kerta olisi niin kova vauhti esteelle tultaessa. Ja kyllä Nelli osasi hypätä myös hitaammasta ja tällä kertaa todella hallitusta laukasta! Tämän jälkeen, kun tamma oli saatu rauhoittumaan, Nelli hyppäsi hyvästä vauhdista, eikä enää kaahottanut menemään. Lisäksi hyppytyyli tuli varmemman oloiseksi ja ratsastajakin sai olla hieman rennommin. Kun ratsukko suoritti radan muutamaan kertaan tyylipuhtaasti, annoin luvan siirtyä loppuverryttelyyn. Hyvä ratsukko!" ~ Jonna, Maple's Stable


Tämä on virtuaalihevonen.
This is a sim-game horse.
Ulkoasu © jjens. tekijänoikeudet
Horse pictures © Tomasz Siergiej